EUR: 326,54 Ft
CHF: 300,12 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb IX.kerület

Lélegeztetőgépet kapott a Heim Pál Gyermekkórház

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány tavaly indított gyűjtést egy új, a meglévőknél korszerűbb lélegeztetőgép megvásárlására. Az akció eredményes volt, hiszen átadták az új életmentő készüléket, melyet egyéni és céges adakozásokból és az MVM Partner Zrt. 10 millió forintos támogatásának köszönhetően sikerült megvásárolnia az alapítványnak a kórház javára.

Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke és dr. Kiss Gabriella, az intenzív osztály vezetője

A főváros gyermekellátásának szűk keresztmetszete a rendkívül súlyos állapotban lévő gyerekek lélegeztetése. Ha ilyen állapotú gyerekhez hívják a mentőket, az egyik első feladat, hogy megtudják, melyik gyermekellátó hely rendelkezik lélegeztetésre szabad kapacitással. A Heim Pál Gyermekkórházban is rendszeresen gondot okozott a berendezés hiánya, ezért a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány a múlt év végén gyűjtést indított a lakosság körében, hogy egy új géppel segítsen a kórháznak.
– Felhívásunk meghallgatásra lelt, nagyon sokan, lehetőségeiknek megfelelően küldtek támogatást – mondta Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke. – Az orvosi műszerek rendkívül drágák, ezért csaknem elmaradt a siker. Ekkor jelentkezett az MVM Partner Zrt., amely már többször támogatta nagy összegekkel az alapítvány munkáját – tette hozzá az elnök.


Kimutatható segítség

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány hosszú évek óta Magyarország egyik legsikeresebben működő szervezete. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy közkedvelt az adományozók körében, illetve számos esetben pozitív példaként említik a különböző médiumok is. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az alapítvány mindig szem előtt tartotta és tartja a gyermekek érdekeit, hiszen a beérkező adományokat teljes egészében a Heim Pál Kórház fejlesztésére fordítja, mely felhasználási területekről kimutatásokat is készít. Ezek mindenki számára elérhetőek. Az alapítvány nagyobb összegeket fordít a kórház épületeinek felújítására, új, korszerűbb műszerek, eszközök beszerzésére és a dolgozók szakmai tudásának fejlesztésére.

A cég 10 millió forinttal segítette a műszer megvásárlását. A lélegeztetőgépet dr. Kiss Gabriella, az intenzív osztály vezetője vette át. Elmondta, rögtön használatba vették és már több gyerek, csecsemő életben tartását segítette. Az átadásra szerették volna az adományozókat is meghívni, de az osztály működését akadályozta volna ilyen nagy tömeg részvétele. Így a legnagyobb adományt adó MVM Partner Zrt. képviselője ismerkedett meg az osztály és benne a lélegeztetőgép feladatával, működésével és a gyerekek gyógyulásával kapcsolatos áldozatos munkával.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.