2019. július 23., kedd
Lenke

Belföld

Levélben alázta le Mesterházyt és az MSZP-t Gulyás Gergely

Bár már napokkal ezelőtt elfogadták a plakáttörvényt, továbbra sem csitulnak az indulatok.

Mesterházy Attila pénteken az ATV Egyenes Beszéd című műsorában sem tudott uralkodni indulatán, amikor arról beszélt, hogy Gulyás Gergely a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke a neki egyeztetésre elküldött MSZP-s törvényjavaslatot terjesztette be az Országgyűlés elé.


Gulyás Gergelyre azt a G betűs fordulatot használnám, amit Simicska vezetett be Orbánra” – fogalmazott Mesterházy, aki ahhoz hasonlította az akciót, amikor valakinek a nevét aláhamisítják egy dokumentumra. A szocialisták korábbi elnöke elképesztő aljasságnak nevezte Gulyás Gergely eljárását, amivel a bizottsági elnök szerinte a Házszabályt és a Parlament működési rendjét is megsértette – írja az ATV.hu.

A lap leközölte Gulyás Gergely írásbeli reagálását is.

“Mesterházy Attila más MSZP-s képviselőkhöz hasonlóan minden alap nélkül elfogadhatatlan stílusban azzal vádol engem, hogy a szocialista frakció ötpárti tárgyalást előkészítő anyagát a törvényalkotási bizottsági vita tárgyává tettem. A valóság ezzel szemben az, hogy az ötpárti egyeztetést KÖVETŐEN (a kevésbé okos szocialisták kedvéért: UTÁN) az MSZP frakcióvezetője – aki a törvényalkotási bizottság tagja – e-mailben “új verzióként” “ötpárti után” tárgymegjelöléssel a következő csatolmányt küldte el e-mailben nekem, mint a bizottság elnökének” – olvasható a levélben, amihez a politikus csatolta a szóban forgó törvényjavaslat másolatát is.

Kapcsolódó Cikkek