EUR: 325,98 Ft
CHF: 294,35 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Nagykanizsa

Lökés a kanizsai sportéletnek

Kanizsa riói olimpikonjával és a polgármesterrel is találkozott Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. A nemrégiben megválasztott sportvezető a város új uszodájáról is egyeztetett Dénes Sándorral és a helyi vizes sportágak képviselőivel.

Korábban, mint azt a Lokál Extra is megírta, Kemény Dénes volt vízilabda-kapitány ígért támogatást, segítséget az új létesítmény megépítéséhez, most pedig Bienerth Gusztáv ismerkedett a kanizsai tervekkel, elképzelésekkel.


Dénes Sándor és Bienerth Gusztáv. Az új uszodától mindketten azt várják, hogy lökést kap a kanizsai sportélet (Fotó: Gergely Szilárd)

Dénes Sándor a megbeszélésen elmondta: most választják ki az 50 méteres, minden igényt kielégítő versenyuszoda tervezőit, akiknek az lesz a feladatuk, hogy olyan bázist vessenek papírra, amely egyaránt szolgálja a verseny- és a szabadidősportot, az egészségmegőrzést.

Az új uszoda minden vizes sportágnak, így például az úszásnak, a vízilabdának és téli időszakban a kajak-kenunak lehetőséget teremt majd, s persze a létesítményben azok is helyet kapnak, akik a kondi megőrzéséért, hobbiból szelik a habokat.

Bienerth Gusztáv úgy vélte, egy ilyen létesítmény nagy lökést adhat a helyi sportéletnek és nagyszerűen szolgálja a közösséget is. Szólt arról is, hogy alig több mint egy hónap van hátra a budapesti vizes világbajnokságig, amely minden idők egyik legnagyobb és legrangosabb hazai sporteseménye lesz. Ebből az apropóból a szövetségi elnök találkozott Molnár Flórával, a Délzalai Vízmű SE olimpikonjával, akire több számban is főszerep várhat a vb-n. Bienerth Gusztáv jó szereplésre számít a kanizsai sprintertől.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.