EUR: 325,48 Ft
CHF: 294,18 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Külföld

Londoni merénylet: Hivatalosan nyolc a halálos áldozatok száma

A brit rendőrség hivatalosan megerősítette szerdán, hogy nyolc halálos áldozata van a London hídi terrorista támadásnak.

Előtte már bejelentették, hogy találtak egy holttestet a Temzében. Hivatalosan még nem azonosították, de legközelebbi hozzátartozóját már értesítették.


Az áldozat valószínűleg az a 45 éves francia állampolgár, akit eltűntként tartottak nyilván a támadás óta – írták hírügynökségek.

Emmanuel Macron francia elnök pedig bejelentette, hogy három francia állampolgár halt meg a terrortámadásban. Az államfő nem beszélt arról, hogy ki a harmadikként azonosított francia áldozat.


A brit rendőrség azzal a felhívással fordult a lakossághoz, hogy jelentkezzen, aki tud valamit a 45 éves francia férfiról.

A brit egészségügyi hatóságok közölték, hogy tíz sérült áldozat van válságos állapotban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Tele volt drogokkal a magyarokat letaroló BMW-s szervezete

    Tele volt drogokkal a magyarokat letaroló BMW-s szervezete

    Többféle kábítószert is fogyasztott a baleset előtt az a sofőr, aki múlt csütörtökön lassítás nélkül belehajtott egy magyar rendszámú autóba Horvátországban, az A4-es autópálya Sveta Helena-i fizetőkapujánál, és súlyos sérüléseket okozott a magyar származású családnak – közölte a Jutarnji List című zágrábi napilap az internetes oldalán kedden.

  • Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentéséért

    Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentéséért

    Az Európai Unióban többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében, küzdeni kell a szervezett bűnözői csoportok által működtetett embercsempészet ellen, védeni kell a menedékjogot, és támogatni kell a menekülteket például humanitárius folyosók kiépítésével – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöki posztjának várományosa, jelenlegi német védelmi miniszter Strasbourgban kedden.