EUR: 328,09 Ft
CHF: 300,94 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Külföld

Londoni merénylet: Két francia állampolgár is meghalt a támadásban

Két francia állampolgár halt meg a két ausztrál és egy-egy új-zélandi, brit és spanyol mellett a szombati londoni terrortámadásban, ugyanis egy korábban eltűntként számon tartott franciát azonosítottak az áldozatok között – jelentette be szerdán Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter.

A sérültek között nyolc francia van, négyüknek súlyos az állapota, és egy franciát továbbra is eltűntként tartanak nyilván – tette hozzá a miniszter közleményében.


A már korábban is ismert francia áldozat egy 26 éves, kilenc hónapja Londonban felszolgálóként dolgozó fiatalember volt. Apja szerint munka közben szúrta le az egyik támadó az őt alkalmazó vendéglátóhely teraszán. A másik francia áldozat a francia média értesülése szerint egy 36 éves szakács volt egy étteremben, de ezt az információt a párizsi kormány nem erősítette meg.

A londoni rendőrség keres egy 45 éves francia állampolgárt, aki a szombati merénylet óta nem adott életjelet magáról. Elképzelhető, hogy őt is elgázolták a tettesek a London hídon, és a vízbe esett, ezért továbbra is kutatnak utána a Temze vizében.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek