EUR: 326,32 Ft
CHF: 294,56 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Pécs

Lóra pattantak a kertvárosi diákok

A Dél-dunántúli Lovas Egyesület 2017-től 2019-ig tartó, lovaglást népszerűsítő, lovasközösségeket építő és fejlesztő pályázati projektjének egyik állomása volt a Nevelési Központnál megrendezett A ló az iskolába megy című program, melynek során a suli több mint száz kisdiákja pattanhatott nyeregbe és tapasztalhatta meg, hogy milyen lovon ülni, milyen lovas kocsival utazni.

– Az a célunk, hogy a fiatalokkal megismertessük a lovaskultúrát és lovashagyományokat, hiszen ezzel igazi magyar hagyományokat ápolunk – mondta Őri László, Pécs alpolgármestere.

fotó:PKK

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.