EUR: 322,22 Ft
CHF: 285,10 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Tatabánya

Lufik az eltűnt gyermekekért

„Gyertek haza!” Idén is ezzel a kiáltással engedtek fel több száz világító lufit a Fő téren az Ezer Lámpás Éjszakáján. A programot hetedik éve rendezik meg, hogy felhívják a figyelmet az eltűnt gyermekekre.

Kárász Róbert ötletgazda kitartó munkájának köszönhetően idén már az ország tizenegy nagyvárosában, így többek között Tatabányán zajlottak a programok, majd mindenhol egyszerre, 21 óra 30 perckor engedték a magasba a lámpásokat. „Nyilván van egy megelőzési cél, hogy felhívjuk a figyelmet arra a riasztó jelenségre, hogy évről évre rosszabb a statisztika. Egy gyerek eltűnése is borzasztó, de Magyarországon évente 80-100 gyerek tűnik el teljesen nyomtalanul” – hangsúlyozta a program tatabányai műsorvezetője, Pataki Zita. Mielőtt a lufik a magasba szálltak, Bereznai Csaba alpolgármester úgy fogalmazott: „Az a legfontosabb, hogy a szülők a mai rohanó világban se feledkezzen meg arról, hogy a legfontosabb a család, az, hogy elég időt szánjunk egymásra.”


Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.