EUR: 329,95 Ft
CHF: 299,86 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

Hat évig bujkált halottként a csaló

Több tíz milliós lízingcsalás elől menekülve nyilváníttatta halottá magát 2011-ben az érdi T. Zsolt, akit tegnap előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. A férfi hiába bujkált hat évig hamis iratokkal, végül csak lebukott, mert időközben a zsaruk értesültek róla, hogy mégis életben van. Szegeden fogták el.

Fotó: Mészáros Diana

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte szerdán a Fővárosi Törvényszék azt a 43 éves érdi férfit, aki hamis személyazonossággal hat évig sikeresen bujkált a nyomozó hatóságok elől Szegeden.


Mint lapunk megtudta: T. Zsolt 2009–2010-ben két nagy értékű autóra is lízingszerződést kötött, a mostani gyanúsítás szerint úgy, hogy már az elején tudta: nem fog fizetni. Amikor azonban a lízingcég megtette a büntetőfeljelentést az ügyben és a BRFK nyomozói szorongatni kezdték T. Zsoltot, a férfi egy hamisított halotti anyakönyvi kivonattal halottá nyilváníttatta magát 2011. június 22-én, majd felszívódott.

Az ellene csalás és sikkasztás miatt megindított eljárásban a hatóságok csak két évvel később jutottak el odáig, hogy értesültek a gyanúsított „haláláról” és 2013-ban lezárták a nyomozást. Ez a késlekedés okozta most T. Zsolt vesztét is, mert az eredeti gyanúsításban a sikkasztás mellett szereplő csalás bűncselekménye alapesetben öt évvel az utolsó  nyomozati cselekmény után elévül. Időközben azonban a zsaruk olyan információt kaptak, ami arra utalt, hogy T. Zsolt mégiscsak életben van, újraindították a nyomozást és rá is bukkantak a Szegeden bujkáló férfira.


– A Fővárosi Törvényszék indítványunkkal egybehangzóan megállapította, hogy a sikkasztással, csalással és közokirat-hamisítással gyanúsított férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítékok eltüntetésének és a tanúk befolyásolásának a veszélye, ezért elrendelte előzetes letartóztatását – közölte lapunkkal dr. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

    Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

    Hétfőn megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. A kormányfő értékelő beszédet tartott, melyben beszámolt arról, hogy a kormány minden polgármesterrel együttműködik, valamitn szóba kerültek a környezetvédelem fontosabb kérdései is.

  • További melegrekordok dőltek meg hétfőn

    További melegrekordok dőltek meg hétfőn

    A hajnali után további melegrekordok dőltek meg hétfőn. Az új országos napi rekord 28 Celsius-fok lett – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI-t.