EUR: 335,09 Ft
CHF: 308,08 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Külföld

Luxushotelben vacsoráztak a hajléktalanok

Egy igazán humánus gesztust tett Ausztráliában a Langley Group cég. Történt ugyanis, hogy egy melbourne-i luxushotelben korábban lefoglalt céges vacsorán egyéb elfoglaltság miatt nem tudtak megjelenni a vállalat képviselői.

A cég későn kapcsolt, így már nem tudták lemondani az előre kifizetett fényűző luxusvacsorát. A tanácsadással és képzésekkel foglalkozó szervezet először munkatársainak ajánlotta fel a felszabadult helyeket, ám a dolgozók inkább úgy döntöttek, hogy felajánlják száz helyi hajléktalannak, akiknek valószínűleg még nem volt – és talán sohasem lesz – részük hasonló élményben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csődbe ment a legrégibb brit utazási iroda

  Csődbe ment a legrégibb brit utazási iroda

  Csődbe ment hétfőn és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, amelynek több százezer utasa tartózkodik jelenleg is a világ különböző üdülőhelyein.

 • A nap képe: Tök jó tökfesztivál

  A nap képe: Tök jó tökfesztivál

  Már áprilisban elkezdik a készülődést a ludwigsburgi tökfesztiválra úgy, hogy a világ minden tájáról begyűjtött, különböző tökfajták magjait kis cserepekbe elültetik, majd 3-4 héttel később átszállítják egy botanikuskertbe, ahol gondos ápolás mellett „felnevelik”.

 • A 2015-2019-es időszak volt a legmelegebb öt év az elmúlt 150 évben

  A 2015-2019-es időszak volt a legmelegebb öt év az elmúlt 150 évben

  A Meteorológiai Világszervezet (WMO) előzetes adatai szerint a 2015 és 2019 közötti időszak a legmelegebb egymást követő öt év volt az időjárási feljegyzések 150 évvel ezelőtti kezdete óta, az átlaghőmérséklet ebben az időszakban világszerte 1,1 Celsius-fokkal volt magasabb, mint az 1850-1900 közötti időszakban.