2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Extra

Madárral indult a II. Motoros Borok Útja Rallye – Fotók!

Pénteken reggel indult útjára a II. Motoros Borok Útja Rallye, amelynek két keréken száguldó indulói egyetlen hétvége alatt járják végig négy – balatonboglári, badacsonyi, balaton-felvidéki, valamint balatonfüred-csopaki – borvidék lankáinak tíz pincészetét, miközben az idővel és egymással is versenyeznek.

Rengeteg feladattal kell majd megbirkózniuk az indulóknak, aminek talán az egyik legnehezebb állomása lesz a pincékben borászattal kapcsolatos feladatok megoldása. A Lokál csapata is rajthoz állt a versenyen úgy, ahogy tavaly is.


Magyarországon minden feltétel adott, amely a minőségi borok előállításhoz szükséges: gazdag termőterületek, lelkes szakmai háttér és egyre tudatosabbá váló, minőségorientált fogyasztók. Ennek megfelelően a szaktárca továbbra is kiemelt feladatának tekinti a hazai borászat támogatását, melyre a pénteki rendezvény is kitűnő alkalmat biztosít- hangsúlyozta Gál Péter a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Motoros Borok útja Rally nyitórendezvényén.

Az eseményen tartott köszöntőjében a helyettes államtitkár örömét fejezte ki, hogy a rendezvény immár második éve nyújt lehetőséget a résztvevőknek arra, hogy megismerhessék hazánk neves borvidékeit és a magyar borkultúrát.


Gál Péter kiemelte, hogy az eredetvédelem egy ország kultúrájában a legfontosabb, hagyományokban gazdag értékeket jeleníti meg. Ezen értékeink megőrzése, mindannyiunk közös érdeke. Kitért arra is, hogy a Földművelésügyi Minisztérium figyelemmel kísér minden olyan kezdeményezést, amely valamely régóta ismert és kedvelt hagyományt hivatott szélesebb közönséggel megismertetni.

A Motoros Borok Útja Rallye mezőnye június 2-án indult Budaörsről és egy hétvége alatt bejárja a Badacsony, Balaton-felvidék, valamint Balatonfüred-Csopaki Borvidéket. A túra során a résztvevők tíz pincészetbe látogatnak el, hogy megismerjék a különleges helyi borokat és az azokat készítő borászokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  A kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt Jeffrey Epstein egyik vádlója azt állítja, hogy András yorki herceggel, II. Erzsébet brit uralkodó második fiával is le kellett feküdnie, amikor 17 éves volt – jelentette szombat reggel az NBC amerikai hírcsatorna exkluzív interjújára hivatkozva a Sky News brit hírcsatorna.

 • Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Harmed, amely a hazai hardcore/metál színtér szereplője, a rangos Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) idei várományosai közé került.

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.

 • Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a Facebookon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, nem számítottak ennyi érdeklődőre.