2018. december 15., szombat
Valér

Extra

Madárral indult a II. Motoros Borok Útja Rallye – Fotók!

Pénteken reggel indult útjára a II. Motoros Borok Útja Rallye, amelynek két keréken száguldó indulói egyetlen hétvége alatt járják végig négy – balatonboglári, badacsonyi, balaton-felvidéki, valamint balatonfüred-csopaki – borvidék lankáinak tíz pincészetét, miközben az idővel és egymással is versenyeznek.

Rengeteg feladattal kell majd megbirkózniuk az indulóknak, aminek talán az egyik legnehezebb állomása lesz a pincékben borászattal kapcsolatos feladatok megoldása. A Lokál csapata is rajthoz állt a versenyen úgy, ahogy tavaly is.


Magyarországon minden feltétel adott, amely a minőségi borok előállításhoz szükséges: gazdag termőterületek, lelkes szakmai háttér és egyre tudatosabbá váló, minőségorientált fogyasztók. Ennek megfelelően a szaktárca továbbra is kiemelt feladatának tekinti a hazai borászat támogatását, melyre a pénteki rendezvény is kitűnő alkalmat biztosít- hangsúlyozta Gál Péter a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Motoros Borok útja Rally nyitórendezvényén.

Az eseményen tartott köszöntőjében a helyettes államtitkár örömét fejezte ki, hogy a rendezvény immár második éve nyújt lehetőséget a résztvevőknek arra, hogy megismerhessék hazánk neves borvidékeit és a magyar borkultúrát.


Gál Péter kiemelte, hogy az eredetvédelem egy ország kultúrájában a legfontosabb, hagyományokban gazdag értékeket jeleníti meg. Ezen értékeink megőrzése, mindannyiunk közös érdeke. Kitért arra is, hogy a Földművelésügyi Minisztérium figyelemmel kísér minden olyan kezdeményezést, amely valamely régóta ismert és kedvelt hagyományt hivatott szélesebb közönséggel megismertetni.

A Motoros Borok Útja Rallye mezőnye június 2-án indult Budaörsről és egy hétvége alatt bejárja a Badacsony, Balaton-felvidék, valamint Balatonfüred-Csopaki Borvidéket. A túra során a résztvevők tíz pincészetbe látogatnak el, hogy megismerjék a különleges helyi borokat és az azokat készítő borászokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!