EUR: 330,96 Ft
CHF: 301,32 Ft
2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Belföld

Magyar feltalálónak fizet az Adidas

A Kúria az Adidas Budapest Kft.-t arra kötelezte, hogy Oroszi László feltalálónak 60,5 millió forintot fizessen az ezzel járó kamatokkal együtt.

A per egy irányítósávos futballcipő szabadalmával kapcsolatban indult. A cipő különlegességét rúgófelületének finoman bordázott kialakítása jelenti. Ezt a megoldást a feltaláló 1995–96-ban dolgozta ki, majd szabadalmaztatta Magyarországon és egész Európában, azonban ezt nem vette figyelembe a cég, ezért most ki kell fizetnie Lászlót.

/Fotó: MTI – Beliczay László

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Összeütközött négy jármű a 33-as főúton Hortobágynál csütörtök délután, a balesetben ketten súlyosan megsérültek, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

 • RMDSZ: Ne avatkozzon be a kormány a választójogba és igazságügyi törvényekbe

  RMDSZ: Ne avatkozzon be a kormány a választójogba és igazságügyi törvényekbe

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) sürgős gazdasági intézkedéseket vár Románia következő kormányától, és elvárja, hogy az új kabinet ne módosítsa a választójogot és az igazságügyi törvényeket – mutatott rá Kelemen Hunor csütörtökön, miután Ludovic Orban miniszterelnök-jelölttel egyeztetett.

 • Az induló nagyberuházás miatt megnyitották a Sió-zsilipet

  Az induló nagyberuházás miatt megnyitották a Sió-zsilipet

  A siófoki vízszintszabályozó műtárgyak jövő hónapban kezdődő átépítése miatt megnyitották a Sió-zsilipet szerdán, a hónap végéig tartó vízeresztés nyomán 3-5 centimétert fog csökkenni a Balaton vízszintje, ugyanakkor lehetővé válik a hajózás a Sió-csatornán – derül ki a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság MTI kérdéseire csütörtökön megküldött válaszából.