EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Belföld

Magyar feltalálónak fizet az Adidas

A Kúria az Adidas Budapest Kft.-t arra kötelezte, hogy Oroszi László feltalálónak 60,5 millió forintot fizessen az ezzel járó kamatokkal együtt.

A per egy irányítósávos futballcipő szabadalmával kapcsolatban indult. A cipő különlegességét rúgófelületének finoman bordázott kialakítása jelenti. Ezt a megoldást a feltaláló 1995–96-ban dolgozta ki, majd szabadalmaztatta Magyarországon és egész Európában, azonban ezt nem vette figyelembe a cég, ezért most ki kell fizetnie Lászlót.

/Fotó: MTI – Beliczay László

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Bakondi: Újra napirenden a kvótajavaslat

    Bakondi: Újra napirenden a kvótajavaslat

    Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint újra napirenden van a kvótajavaslat, és a jelenlegi európai parlamenti többség a jövő évi EP-választásig minden olyan döntést meg akar hozni, amely hosszú távon biztosítaná a migránsok “beözönlését”.

  • Tarlós: Az ellenzéki előválasztás egy blöff

    Tarlós: Az ellenzéki előválasztás egy blöff

    Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) szerint az ellenzéki előválasztás egy blöff, mert ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten – ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.