EUR: 307,87 Ft
CHF: 266,71 Ft
2017. szeptember 20., szerda
Friderika

Külföld

Magyar férfit akarnak kivégezni Amerikában

Halálbüntetést szabtak ki a magyar származású, Amerikában élő William Morvára. A 35 éves férfit két ember megölése miatt ítélték halálra 2008-ban.

Williamet először 2005 nyarán tartóztatták le betörések, rablási kísérletek, és jogtalan fegyverhasználat miatt. Akkor elérte, hogy sérült lábára és alkarja miatt kórházba vigyék. Azonnal a mosdóba kéredzkedett, ahol leszerelte a wc-papír tartót, amivel eszméletlenre verte a seriffhelyettest akitől elvette a fegyverét is. A mosdóból kilépve a kórház fegyvertelen biztonsági őre állt vele szemben, akit Morva gondolkodás nélkül agyon lőtt, majd elmenekült.

Egy nappal később a támadót egy erdős részen ismerték fel kirándulók, akik azonnal riasztották a zsarukat. Eric Suthpin ment ki a helyszínre, ahol Morva a korábban ellopott fegyverrel kétszer fejbe lőtte a tizedest. A gyilkost még aznap elfogták és letartóztatták. A bíróság a létező legsúlyosabb büntetést szabta ki rá, halálra ítélték. A méreginjekciót július 7-én adják be a rendőrgyilkosnak – írja a Murderpedia.org.

Fotó: Twitter

Az ügy furcsasága, hogy az igazságügyi szakértők korábban már megállapították, Morva skizofréniás zavarokkal küzd, csak úgy mint amerikai állampolgárságú édesanyja is. Ráadásul a fiatalember ’56-ban Amerikába vándorolt magyar édesapjának felmenői között volt, akit meggyilkoltak de többen önkezükkel vetettek véget az életüknek.

Most a mentálisan zavart  férfi életéért rengetegen küzdenek, a megmentéséért összefogók létrehoztak egy oldalt,
ahol aláírást gyűjtenek Morva büntetésének megváltoztatásáért.

A halálraítélten azonban csak Terry McAuliffe Virginia kormányzója segíthet, ha kegyelmet ad számára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb földrengés! Toronyház és iskola temette maga alá az embereket

    Újabb földrengés! Toronyház és iskola temette maga alá az embereket

    Nagy erejű földrengés rázta meg kedden Mexikó középső részét. A helyi idő szerint kora délután bekövetkezett, 7,1-es erősségű földmozgás épületek tucatjait döntötte romba a sokmilliós mexikói fővárosban, és a polgári védelem vezetője, Luis Felipe Fuente közlése szerint késő estig országosan 150-re emelkedett a halálos áldozatok száma, de a Milenio tévé legutóbbi híradásában már 204 halálos áldozatról adott hírt.

  • Mérgező bogarat evett fogadásból

    Mérgező bogarat evett fogadásból

    Ezen túl kétszer is meggondolja, hogy miben fogad az az amerikai katona, aki vakmerőségből megevett egy bogarat. Ezzel még nem is lenne semmi probléma, hiszen a legtöbb ízeltlábú kitűnő fehérjeforrás, ám akad közöttük néhány olyan egyed is, ami súlyos mérgezést okozhatnak.