EUR: 325,28 Ft
CHF: 295,22 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Külföld

Magyar férfit akarnak kivégezni Amerikában

Halálbüntetést szabtak ki a magyar származású, Amerikában élő William Morvára. A 35 éves férfit két ember megölése miatt ítélték halálra 2008-ban.

Williamet először 2005 nyarán tartóztatták le betörések, rablási kísérletek, és jogtalan fegyverhasználat miatt. Akkor elérte, hogy sérült lábára és alkarja miatt kórházba vigyék. Azonnal a mosdóba kéredzkedett, ahol leszerelte a wc-papír tartót, amivel eszméletlenre verte a seriffhelyettest akitől elvette a fegyverét is. A mosdóból kilépve a kórház fegyvertelen biztonsági őre állt vele szemben, akit Morva gondolkodás nélkül agyon lőtt, majd elmenekült.


Egy nappal később a támadót egy erdős részen ismerték fel kirándulók, akik azonnal riasztották a zsarukat. Eric Suthpin ment ki a helyszínre, ahol Morva a korábban ellopott fegyverrel kétszer fejbe lőtte a tizedest. A gyilkost még aznap elfogták és letartóztatták. A bíróság a létező legsúlyosabb büntetést szabta ki rá, halálra ítélték. A méreginjekciót július 7-én adják be a rendőrgyilkosnak – írja a Murderpedia.org.

Fotó: Twitter

Az ügy furcsasága, hogy az igazságügyi szakértők korábban már megállapították, Morva skizofréniás zavarokkal küzd, csak úgy mint amerikai állampolgárságú édesanyja is. Ráadásul a fiatalember ’56-ban Amerikába vándorolt magyar édesapjának felmenői között volt, akit meggyilkoltak de többen önkezükkel vetettek véget az életüknek.

Most a mentálisan zavart  férfi életéért rengetegen küzdenek, a megmentéséért összefogók létrehoztak egy oldalt,
ahol aláírást gyűjtenek Morva büntetésének megváltoztatásáért.

A halálraítélten azonban csak Terry McAuliffe Virginia kormányzója segíthet, ha kegyelmet ad számára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Thor nevében akart füvet venni

    Thor nevében akart füvet venni

    Valaki nagyon humoros kedvében volt Kanadában, amikor egy kamuszemélyivel szeretett volna online marihuánát vásárolni. A vásárlás részével még nem is lett volna probléma, ugyanis az országban legális a fűvásárlás 18 év felett, ám a személyi igazolvány, ami a beszerzéshez elengedhetetlen, több, mint furcsa.