2019. július 22., hétfő
Magdolna

Külföld

Magyar startupokkal népszerűsíti az innovációt a nemzeti kereskedőház Párizsban

Magyar startupokkal népszerűsíti a Magyar Nemzeti Kereskedőház a visegrádi négyek (V4) és ezen belül Magyarország innovációs és üzleti környezetét, valamint a régióban rejlő lehetőségeket Párizsban, a Future en Seine eseményen – közölte a kereskedőház pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Európa egyik legnagyobb, digitális innovációra, smart megoldásokra és kreatív iparra fókuszáló szakmai rendezvényén három – Route4U, a Sparkon.io, a PocketGuide – magyar startup mutatkozik be június 8. és 10. között a francia fővárosban.


A kereskedőház a rendezvényen egy panelbeszélgetést is szervezett, amelyen az európai befektetők, iparági szereplők és döntéshozók ismerhették meg a V4-ek innovációs törekvéseit és a mintegy 65 milliós piacban rejlő üzleti lehetőséget.

A Route4U által fejlesztett alkalmazás a mozgásukban korlátozott közlekedőket segíti személyre szabott járda- és gyalogosátkelő adatok, illetve tömegközlekedési információk alapján. A Sparkon.io fejlesztése egy átfogó parkolási és üzemeltető rendszert nyújt a felhasználóknak, a PocketGuide GPS alapú audio city guide alkalmazása pedig már 150 városban, 18 nyelven ad segítséget az embereknek a látnivalók megismerésében és az eligazodásban.

Az eseményen az idén mintegy 30 000 szakmai érdeklődő, befektető és szakember képviselteti magát.

Kapcsolódó Cikkek