2019. július 19., péntek
Emília

Sport

Már lehet jelentkezni a Balaton-átúszásra

Július 1-jén rendezik meg a 35. Lidl Balaton-átúszást. A kihívásra vállalkozók Révfülöpnél szállnak vízbe, majd teszik meg az 5,2 kilométeres távot a célig, Balatonboglár Platán Strandjáig.

Az úszók biztonságára a mintegy 140-150 vitorlásból, kishajóból és motorcsónakból kialakított úszófolyosó felügyel, s a vízen cirkáló vízi rendőrök is folyamatosan figyelik a résztvevőket. Risztov Éva, a nyílt vízi úszás olimpiai bajnoka a Lidl kampánynagyköveteként a felkészülési időszakban profi tanácsokkal látja el az úszókat, akárcsak Mányoki Attila, aki az úszás történetének hatodik legjobb idejével úszta át idén a Cook-szorost.

Máth István, a Budapesti Sportiroda ügyvezetője szerint az eddigi tapasztalatok alapján a résztvevők közel mindegyike teljesíti a távot kisebb-nagyobb pihenésekkel. Az előnevezés már elindult, de online jelentkezés mellett a helyszínen is lehetőség lesz a regisztrációra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.

 • Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  A magyar csapat a 12. helyen bejutott a döntőbe a szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon. A 15 együttest felvonultató kvalifikációban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,4000 pontot kapott a gyakorlatára.