2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Eger

Maradtunk egriek!

Mi szerelmesek vagyunk – az egri rádiózásba, a hallgatóinkba. Habár a Rádió Eger nevet váltott és Rádió 1 néven fut tovább, mi maradtunk. Egriek az egrieknek.

Szerencsés emberek vagyunk, olyan különleges helyen dolgozhatunk, amely egyben egy alkotói folyamat része, bármelyik területet is vegyük alapul: Birgés Adrienn az értékesítés területén imádja az ügyfeleit (meg persze minket), úgy bánik velük, mint a gyermekeivel. Terelgeti őket, ápolja a kapcsolatokat, és maximálisan az ő igényeik szerint állítjuk össze azokat a magas színvonalú reklámokat, amelyek Gergő varázskezén keresztül kerülnek adásba. Fischer Gergő egyébként a programigazgatónk is, és ha ő nem lenne… na, akkor semmi sem lenne.


Többen dolgoztunk már a Rádió 1-ben, néhányan ott tanultuk meg a rádiós fortélyokat. A Rádió Egerben műsort és híreket gyártani megtiszteltetés volt, hiszen az a klasszikus rádiózás olyan gyönyörűsége volt, amely minden rádiós álma. Sokan haragudtak ránk, hogy ezzel a névvel megszűntünk. Őszintének kell lenni, tudjuk, hogy nagyon hiányzik az egrieknek a reggeli műsorunk, ahol „Szabóék” helyett „Balázsék” vannak. Két profi banda, de most csak az egyik maradhatott, azaz jöhetett. Szükség volt a váltásra, a Rádió 1-gyel történt fúziónak köszönhetően újabb 7+5 évre sikerült életet adni a 101.3-as frekvenciának.

Sokat küzdött érte Egyed Zsolt, a Rádió 1 Eger vezetője. Sosem adta fel, még akkor sem, amikor mind el voltunk keseredve. Azt mondhatjuk, hogy most, a váltásnál is az ő optimizmusa volt az, ami ránk is szép lassan átragadt.


Szabóék fele is itt van, Szabó Gábor, aki a hétköznapi helyi sávot viszi, és a hallgatók mindennap örülnek annak a színes és egyedülálló produktumnak, amelyet most, már a tanulási folyamatban létrehoz.

Puzsár Zsófi hírszerkesztőtársamnál nem is kaphatna profibbat az ember, hiszen az új helyzetekben nagyon sokat számít a rugalmasság, a hozzáértés. Egri híreket szolgáltatunk, a legfontosabb belföldi és külföldi hírekkel vegyítve.

Szóval voltak nehéz időszakok, sírtunk, hogy elengedtünk egy 23 éves rádiót, de a megújulás, a kompromisszumok és az, hogy továbbra is megmaradjon mindaz, amibe szerelmesek vagyunk, áldozatokkal járt. Megérte, most már látszik.

Maradtunk egriek, nektek egrieknek! (Szabó Gábor, Magyar Gina, Fischer Gergő, Vasicsekné Vica, Birgés Adrienn, Egyed Zsolt, Puzsár Zsófia, Ferencz Norbert)

Apropó! Ismét elindult az autós műsorunk: ezt megújult formában Ferencz Norbi csodahangú műsorvezetőnk vezeti, hiszen eddig is az ő műsora volt. Ma már igazi mai slágerek között bőgnek fel a lóerők hétvégente.

Rádiónk másik sarokköve Vasicsekné Vica, aki állandó optimizmusával, hihetetlen tanulékonyságával a reklámgyártás, a pénzügyek, az adminisztratív teendők motorja, maga a megtestesült tyúkanyóság és szeretet.

A magam részéről annyit tudok hozzátenni a fentiekhez… Mennyit is? Tizenegy év rádiózást, tizenegy év hírszerkesztést, sajtós tapasztalatot és egyik kedvenc filmem kedvenc szarkasztikus mondatát, amikor megkérdezi az amerikai elnök a testőrét: „Téged mi hajt?” „A whisky és a rossz döntések” – feleli. Engem a hírek, a kollégáim, a precizitás, a barátság és a jó döntések.

Mára olyan kifinomult rendszerré váltunk, hogy hasonló sikereket fogunk elérni, mint tettük azt az elmúlt három évben az akkor megújult és aztán addig soha nem tapasztalt eredményeket elérő Rádió Egerrel. Most, Rádió 1-ként is mi vagyunk nektek, egrieknek!

Magyar Gina

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.