EUR: 358,43 Ft
CHF: 338,69 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Program

Marina, a Balaton legendás szállodája

Balatonfüred már régóta több egy balatoni nyaralóhelynél. A magyar tenger ékköve nem csak programkínálatával vonzza a nyaralókat, de híres szállodáival is beírta magát az elmúlt évtizedek történelmébe.

A Hotel Marina 1969-ben épült a balatoni szállodaprogram láncszemeként. A 13 emeletes toronyépületben 349 szoba  várja a vendégeket. A szálloda a nyitás idején luxus hotelnek számított, a korra jellemző mennyiségi szemléletű építészeti jegyeivel együtt. A kor politikai szelleme nagyban meghatározta a vendégkör összetételét. Magyarország, bár a vasfüggöny mögött helyezkedett el, mégis kinyitotta kapuit a Nyugat felé. A Marinát az 1970-es években hosszú időn keresztül túlnyomó többségében németek látogatták.  Ehhez hozzájárult a két német állam megosztottsága, akiknek a Balaton-parti szálloda is ideális találkozóhelyül szolgált. A Marina bárjában működött az ország egyik legismertebb, legnépszerűbb éjszakai bárja, mely a kor legnevesebb hazai művészeit vonultatta fel. Olyan hírességek fordultak meg a színpadán, mint Máté Péter, Szécsi Pál, Medveczky Ilona, Szulák Andrea és Zorán, aki így emlékszik vissza a régi szép időkre:


– A ’70-es években sok időt töltöttem a Marinában. Máté Péter barátommal többször megfordultunk a bárjában, nem volt ritka, hogy egyfajta örömzenélés alakult ki. Emlékezetes hangulatú esték voltak – mesélte Zorán.1970-ben az országban először – bár rövid életűen – itt mutattak be élőben sztriptízt.

A rendszerváltást követően az új gazdasági környezetben szükségessé vált a szálloda működési formájának megváltoztatása:  2006-tól bevezették a vendégek körében nagyon kedvelt szolgáltatásformát, az all inclusive-ot.
A reggeli órákban gazdag büféreggeliből, délután 17:00 óráig nemzetközi ételek, édességek és snackek széles választékából, míg az esti órákban bőséges büfévacsorából csemegézhetnek a vendégek, miközben 7:00 órától egészen éjfélig üdítőkkel, kávéval, teával, míg 11:00 órától éjfélig folyó borokkal, vagy éppen frissen csapolt sörrel olthatják szomjukat. A gyerekek kitüntetett figyelmet élveznek szállodban, reggeltől estig vidám animációs programokon vehetnek részt.


Sárkányok is élnek itt

A vendégek komfortérzetét javító szolgáltatások mellett a családok örömére és szórakoztatására különleges mesevilág kelt életre a Marinában. A második sárkányos mesekönyv, Felhőhegyi Balázs: Sárkánykalandok II – Balatonfüred lovagjai című története interaktív részletekkel elevenedik meg a közösségi terekben.

A recepción, a játszószobában, az emeleti folyosókon és a kertben Zsibongócia, Rejtekfölde és Ármányföld titokzatos világa veszi körbe a gyerekeket, akik nyaralásuk alatt átélhetik a fantáziadús mese főhőseinek kalandjait.

Ugrálhatnak Bolyhoskán, bekukucskálhatnak az Ó-fába, szép szavakkal hizlalhatják az Örömbödönt, felmászhatnak a Lomb-házba, beleülhetnek a széltölcsérbe, fagyizhatnak Fintorka fagyizójában, megleshetik a vakondlyukat és egy térkép segítségével sárkánykeresésre is indulhatnak.

Kapcsolódó Cikkek