2019. július 16., kedd
Valter

Sport

Mayweather megverekszik McGregorral

Több hónapnyi üzengetés és huzavona után sikerült összehozni az évtized bokszmérkőzését, amelynek két főszereplője Floyd Mayweather és Conor McGregor lesz. A gálamérkőzést augusztus 26-án, Las Vegasban rendezik.

A hírről először a Yahoo! Sports számolt be, nem sokkal később pedig a ketrecharcosok is megerősítették közösségi oldalaikon. „Hivatalos” – így kommentálta az eseményeket Mayweather, és McGregor sem vitte túlzásba, csak annyit írt, hogy „lesz mérkőzés”.


Az ír származású ketrecharcos már május közepén elkötelezte magát a mérkőzésre, onnantól kezdve pedig csak Mayweatherrel kellett megállapodni. A súlycsoportoktól és szervezetektől függetlenül a világ legjobb bokszolójának tartott Floyd Mayweather 2015-ben veretlenül, 49 győzelemmel vonult vissza. A 40 éves amerikai hat profi szervezetnél – közte a négy legnagyobbnál – is világbajnok lett, ráadásul több súlycsoportban. Amennyiben az amerikai győz a ketrecharcos ellen, 50-0-s mérleggel ő lehet az első ökölvívó, aki eléri ezt a mutatót.

A 28 éves McGregort sem kell félteni, ugyanis az UFC egyik legkiválóbb harcosának tekintik, nem véletlenül, hiszen 24 mérkőzéséből 21-et megnyert, 18-at kiütéssel.

Az egyeztetések a meccsről már több mint egy éve tartanak, mindkét fél 100 millió dolláros fizetést kért. Most egyik menedzsment sem árulta el a megállapodás pénzügyi részleteit az újságíróknak, de jelezték, hogy elégedettek.  Hozzáértők szerint Mayweather megkaphatja a 100 millió dollárt, McGregor pénzét 80 millióra becsülik.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek