2020. július 04., szombat
Ulrik

Sport

McEnroe megbánta, hogy beszolt Serena Williamsnek

A legendás amerikai teniszező, John McEnroe bevallotta: már megbánta azt, amit Serena Williamsről nyilatkozott, s nem gondolta, hogy kijelentése ilyen visszhangot vált majd ki.

Az 58 éves McEnroe vasárnap egy rádióinterjúban úgy fogalmazott: egyértelműen Williams minden idők legjobb női játékosa, de ha a férfiaknál szerepelne, akkor nagyjából 700. lenne a világranglistán.


A volt világelső Serena Williams másnapi reakciójában megkérte McEnroe-t, hogy kímélje meg azoktól a kijelentéseitől, amelyek nem tényeken alapulnak. A 23-szoros Grand Slam-győztes hozzátette: sosem játszott a férfi rangsorban ebben a pozícióban álló ellenféllel, és ideje sem lenne rá, mert első gyermekét várja.

“Jobb lett volna, ha nem mondom azt, amit mondtam. Nem fogtam fel, hogy ennek ilyen visszhangja lesz” – fogalmazott most a hétszeres GS-bajnok McEnroe, a korábbi kijelentését azonban nem vonta vissza. Hozzáfűzte: szerinte nem rázza meg a világot, ha ő úgy érzi, különbség van a férfiak és nők játékának színvonala között. Kiemelte ugyanakkor, hogy honfitársa, Serena Williams nagyon sokat tett az amerikai teniszért, amely a férfiaknál 2003 óta nem “termelt ki” Grand Slam-győztes játékost.

“Serena nélkül az Egyesült Államok tenisze még nagyobb bajban lenne” – mondta McEnroe.

Kapcsolódó Cikkek