EUR: 354,95 Ft
CHF: 333,77 Ft
2020. július 08., szerda
Ellák

Belföld

Megállítanák a migrációt az európai emberek

Tévedés azt gondolni, hogy az Európai Unióban csak a magyarok utasítják el a migránsok tömeges beözönlését, illetve szándékos betelepítését. A brit Királyi Külügyi Intézet felmérése szerint ugyanis egyebek mellett a német, a francia és a belga emberek nagy része is a bevándorlást tartja az EU egyik legnagyobb problémájának.
A Chatham House Királyi Külügyi Intézet arról kérdezte az Európai Unió polgárait, hogy mi a szervezet legnagyobb problémája. A megkérdezett országok polgárainak átlagosan 43 százaléka mondta azt, hogy a legsúlyosabb vagy súlyos probléma a tömeges migráció.
Az országok közül kiemelkedik Magyarország 55 százalékkal, míg a többi uniós ország sorrendje a következő: a britek a legelutasítóbbak 51 százalékkal, Belgium 47 százalékkal a második, míg a dobogó legalsó fokán a franciák állnak 44 százalékkal. Őket az osztrákok és az olaszok követik 43, majd a németek 42 százalékkal. Arra a kérdésre, hogy meg kell-e állítani a többségében muszlim lakosságú országokból az EU-ba való bevándorlást, az emberek átlagosan 55 százalékban mondták azt, hogy mindenképpen, vagy hogy ez kívánatos lenne.

(MTI/AP/Borisz Grdanoszki)

A migránsok célországai közé tartozik Németország mellett Svédország is. Az északi állam lakói közül sokan nem osztják a média által sulykolt bevándorlópárti álláspontot.

– Nem vagyok rasszista, de ami itt folyik, az tűrhetetlen – csattan fel a Magyar Időknek Göran Svensson malmői  üzletkötő. – Most már legalább ellenőrzés van a határon, már nem lehet csak úgy besétálni, mint egy ingyenuszodába, de már késő. Malmö lakosságának több mint a fele muszlim, az egész város velük van tele. Pimaszkodnak a nőkkel, kötekednek a férfiakkal, persze csak ha ők vannak többen. Az iskolai évzárókat többé nem lehet a templomokban tartani, mert sérti a muzulmánok érzelmeit. Magyarországon, úgy tudom, nem engedik meg, hogy ellepjék az országot idegen kultúrából érkezettek. Helyesen teszik, nagy zűrzavart előznek meg ezzel. Komolyan mondom, szívesen odaköltöznék – teszi hozzá.

– Hogy szeressem őket, amikor a lányomat egy falka asszonyuk leköpdöste a belvárosban, mert szerintük túl rövid volt a szoknyája? Amikor a nyolcvanas években idejöttek a chilei menekültek, örültem nekik. Új színfoltot jelentettek, életkedvük minket is feldobott. Mind szorgosan tanulta és meg is tanulta a nyelvünket, dolgoztak, és a kultúrájukat megtartván integrálódtak. A pár éve ideözönlő bevándorlók esetében mindez másként van. Elkülönülnek, ellenségesek, pimaszok, a nyelvet eszük ágában sincs normálisan megtanulni – mondja Deniss Eklund autószerelő, aki szerint a magyar miniszterelnök jár egyedül helyes úton Európában.


 

Orbán: Dugába dőlt a multikulti


MTI Fotó: Máthé Zoltán

– A multikulti dugába dőlt. Ennek árát most az összes tagállammal, köztük velünk akarják megfizettetni. A nyugati országokba oktalanul beengedett migránsokat most szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat és nem engedték be őket a saját országukba, mint például Magyarország – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az „Álljunk ki Magyarországért!” országjáró rendezvénysorozat keddi záróeseményén. A kormányfő a nemzeti konzultációt összegezve úgy fogalmazott: a magyarok nem akarják Brüsszelnek átadni az irányítást. – A magyar emberek egyöntetűen kiálltak amellett, hogy itt szülessenek a döntések a magyar gazdaságról, mi döntsünk az adókról, az energiaárakról.

A kormányfő szavai szerint az is kiderült, hogy a magyarok nem akarnak illegális migránsokat befogadni, egy darabot se, átmenetileg se, sehogyan se.

Kapcsolódó Cikkek