2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Nagykanizsa

Megerősít a Szentlélek

Hetvenhét fiatalt bérmált pünkösd előtt Balás Béla emeritus kaposvári megyéspüspök Nagykanizsán a Felsőtemplomban.

A nyugalmazott főpásztor arról beszélt a híveknek, de elsősorban a bérmálkozóknak, hogy Jézus Krisztus nem egy fejezet a hittanos tankönyvből, akinek meg kell tanulni az életrajzát és emlékezni kell rá évek múlva is. Krisztus maga a személyes életprogram, aki megmutatja a célt.


Szűcs Imre, a Felsőtemplom plébánosa az ünnepi szentmise után úgy fogalmazott a Lokál Extrának: a bérmálás a nagykorúság szentsége, amelyet azok a fiatalok vesznek fel, akik gyakorolják a hitüket. A bérmálás megerősíti őket ebben, és segít, hogy a hitük szerint tudjanak élni.

A bérmálás a nagykorúság szentsége (Fotó: Gergely Szilárd)

– A világ ma, sajnos, másról szól, mint a felebaráti szeretet, az alázat, a másik megbecsülése, de a keresztény ember életében jelen kell lennie Jézus tanításának, és ehhez a Szentlélek ad erőt – tette hozzá Szűcs Imre. – Mi nem vasárnapi keresztények akarunk lenni, hanem hétfőtől szombatig is keresztényként akarjuk élni az életünket. Tele vagyunk kísértésekkel, ott van bennünk a bűnre való hajlam, de a Szentlélek megerősít, támogat bennünket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A könyv elrepít, vagy segít megérteni a valóságot

  A könyv elrepít, vagy segít megérteni a valóságot

  A jubileumi, 90. Ünnepi Könyvhetet csütörtökön nyitották meg a Kossuth utcán: könyvek széles választéka, érdekes előadások, dedikálások és meglepetés vendégek várták az olvasás szerelmeseit szombatig.

 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet

  Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet

   A Pünkösdi Virágálom megnyitóján a csodálatos, színpompás kompozíciók mellett az I. FOLKID Fesztivál fehérvári, kárpátaljai, szerb, török és bolgár gyermektáncosai varázsolták még színesebbé a délutánt.

 • Palackpostával üzentek az úttörők

  Palackpostával üzentek az úttörők

  Június 7-én pénteken, a Pünködsi vigasságok keretében kibontották a Ménteleki Általános Iskola hatvan éves épületébe falazott időkapszulát.