EUR: 325,62 Ft
CHF: 294,14 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Külföld

Végeztek az Iszlám Állam “balkáni mészárosával”

Megölték az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik vezetőjét, a “balkáni mészárosként” és “kacaniki hentesként” is ismert, koszovói származású Lavdrim Muhaxherit – közölte értesülését csütörtökön a Gazeta Metro című pristinai hírportál.

A portál koszovói belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az IÁ oldalán harcoló koszovói férfi egy amerikai dróntámadás során vesztette életét Szíriában.


A sajtó értesülése szerint Lavdrim Muhaxheri – ismertebb nevén Abu Abdullah al Kosova – macedóniai albán férfi, aki 2012-ben jelent meg Szíriában, és többször is szerepelt az IÁ propagandavideóiban. A világhálón is megtalálható egy képe, amelyen éppen foglyok fejét vágja le, egy videón pedig felrobbant egy embert.

A férfi korábban a NATO afganisztáni egységének, valamint koszovói békefenntartó missziójának (KFOR) is dolgozott, 2014-ben pedig felkerült az Egyesült Államok által számon tartott terroristák listájára.

Lavdrim Muhaxheri a “kacaniki hentes” nevet az Iszlám Állam legnagyobb koszovói toborzóközpontjáról, Kacanik városáról kapta. Halálhíre többször is megjelent a sajtóban, ám ez eddig minden alkalommal hamisnak bizonyult. Most viszont – a szerbiai közszolgálati televízió értesülése szerint – halálát egyik társa is megerősítette, aki az egyik közösségi oldalon közzétette: “testvérét” megölték.

Kapcsolódó Cikkek

  • Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében

    Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében

    Az Európai Unióban többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében, küzdeni kell a szervezett bűnözői csoportok által működtetett embercsempészet ellen, védeni kell a menedékjogot, és támogatni kell a menekülteket például humanitárius folyosók kiépítésével – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöki posztjának várományosa, jelenlegi német védelmi miniszter Strasbourgban kedden.

  • A nap képe: Majomszeretet

    A nap képe: Majomszeretet

    Nem is olyan régen egy új taggal bővült a sydney-i Taronga állatkert csimpánzcsaládja. A kicsi a Shiba nevet kapta gondozóitól, aki napról napra erősebb, ám még néhány hétre biztosan szüksége van, hogy elszakadjon anyja, Safiri védelmező karjaitól.