EUR: 311,04 Ft
CHF: 265,78 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb XXI.kerület

Megint jól kifújták magukat az Arénában

Harmadik  alkalommal rendeztek Fúvószenekari Fesztivált Csepelen. A Szent Imre téri Szurkolói Arénában négy zenekar, a Pesterzsébeti Lajtha László AMI Ifjúsági Fúvószenekar, a Keil Ernő Fúvószenekar (XIII. kerület), az ETÜD Fúvószenekar (XVIII. kerület), a Soroksári Fúvószenekar, valamint a házigazda Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar lépett fel.

A kerületek vezető városi fúvószenekarai közösen adták elő Mondvay György szerzeményét, a Csepeli fesztiválindulót, Péntek János karnagy vezényletével. A közönség hallgathatott könnyűzenét, filmzenét, operettet és hagyományos koncertfúvós dalokat. A házigazda Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar filmzenei részleteket, könnyűzenei és dzsesszműveket játszott.


Péntek János hangsúlyozta, a fúvószenekari találkozó célja a közös zenélés öröme, a hagyományteremtés, az európai és a magyar fúvószenei kultúra ápolásán túl a közönség szórakoztatása volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.