2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb XXI.kerület

Megint jól kifújták magukat az Arénában

Harmadik  alkalommal rendeztek Fúvószenekari Fesztivált Csepelen. A Szent Imre téri Szurkolói Arénában négy zenekar, a Pesterzsébeti Lajtha László AMI Ifjúsági Fúvószenekar, a Keil Ernő Fúvószenekar (XIII. kerület), az ETÜD Fúvószenekar (XVIII. kerület), a Soroksári Fúvószenekar, valamint a házigazda Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar lépett fel.

A kerületek vezető városi fúvószenekarai közösen adták elő Mondvay György szerzeményét, a Csepeli fesztiválindulót, Péntek János karnagy vezényletével. A közönség hallgathatott könnyűzenét, filmzenét, operettet és hagyományos koncertfúvós dalokat. A házigazda Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar filmzenei részleteket, könnyűzenei és dzsesszműveket játszott.


Péntek János hangsúlyozta, a fúvószenekari találkozó célja a közös zenélés öröme, a hagyományteremtés, az európai és a magyar fúvószenei kultúra ápolásán túl a közönség szórakoztatása volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.