2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Egyéb Salgótarján

Megkezdődött a dolgozók kifizetése

Az elmaradt bérek rendezéseként első körben több mint 121 millió forintot fizetnek ki 359 munkavállalónak – tájékoztatta a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője az MTI-t.

A múlt héten végre örülhettek a Palóc Nagyker által üzemeltetett volt CBA-üzletekben dolgozók: a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya megkezdte az elmaradt bérek kifizetését az állami bérgarancia-alapból. Erről Tamási Ildikó főosztályvezető az MTI-nek elmondta: a felszámoló június 9-én terjesztette elő a bérgarancia-támogatás iránti kérelmét a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának a 359 alkalmazott elmaradt munkabérének rendezése érdekében. A kérelemben 121 millió 525 ezer 182 forintos támogatási igényt jeleztek. Hozzátette: a kormányhivatal meghozta a támogató határozatot, a múlt héten pedig intézkedtek a támogatás kiutalásáról. Elmondta, a törvény szerint a nettó járandóságot közvetlenül a munkavállalók kapják. Az igényelt támogatás az elmaradt bértartozás első része; a felmondások lebonyolítása, a végkielégítések számfejtése után – újabb igénylést követően – a kormányhivatalnak ismét lesz lehetősége támogatást nyújtani a bérgarancia-alapból tette hozzá a főosztályvezető.


fotó: www.nmkh.hu
A Palóc Nagykereskedelmi Kft. csődje után most a felszámolás van folyamatban, amely lehetőséget teremetett arra, hogy az állam segítse ki a pórul járt dolgozókat

Kapcsolódó Cikkek