EUR: 322,40 Ft
CHF: 287,54 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Salgótarján

Megkezdődött a dolgozók kifizetése

Az elmaradt bérek rendezéseként első körben több mint 121 millió forintot fizetnek ki 359 munkavállalónak – tájékoztatta a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője az MTI-t.

A múlt héten végre örülhettek a Palóc Nagyker által üzemeltetett volt CBA-üzletekben dolgozók: a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya megkezdte az elmaradt bérek kifizetését az állami bérgarancia-alapból. Erről Tamási Ildikó főosztályvezető az MTI-nek elmondta: a felszámoló június 9-én terjesztette elő a bérgarancia-támogatás iránti kérelmét a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának a 359 alkalmazott elmaradt munkabérének rendezése érdekében. A kérelemben 121 millió 525 ezer 182 forintos támogatási igényt jeleztek. Hozzátette: a kormányhivatal meghozta a támogató határozatot, a múlt héten pedig intézkedtek a támogatás kiutalásáról. Elmondta, a törvény szerint a nettó járandóságot közvetlenül a munkavállalók kapják. Az igényelt támogatás az elmaradt bértartozás első része; a felmondások lebonyolítása, a végkielégítések számfejtése után – újabb igénylést követően – a kormányhivatalnak ismét lesz lehetősége támogatást nyújtani a bérgarancia-alapból tette hozzá a főosztályvezető.


fotó: www.nmkh.hu
A Palóc Nagykereskedelmi Kft. csődje után most a felszámolás van folyamatban, amely lehetőséget teremetett arra, hogy az állam segítse ki a pórul járt dolgozókat

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.