EUR: 316,53 Ft
CHF: 281,63 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Belföld

Megkezdődött a terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi pere

A hazai stábok mellett külföldi adók is jelen vannak a Szegedi Ítélőtáblán, ahol immár másodfokon folytatódik ma Ahmed H. pere. A férfit tavaly novemberben 10 év fegyházra ítélte a Szegedi Törvényszék, terrorcselekmény és határzár tiltott átlépése miatt.

A 39 éves szír férfit a röszkei zavargások után három nappal Győrben fogták el. Ahmed H. azt állította, hogy társaival az átdobált tárgyakat kívánta összeszedni. Azt is kiabálta a röszkei határtámadás során, hogy „ha tíz percen belül nem jön tolmács, bedöntjük a kordont és megtámadjuk a rendőröket”. – írja a hirado.hu. A Soros György által támogatott Krétakör és Migszol demonstrált az elsőfokú ítélet után.


A Szegedi Ítélőtábla fellebbviteli tanácsa most arról fog dönteni, hogy valóban terrorcselekmény történt-e 2015-ben. A vádlottat egyébként Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere védi már.

A Fidesz értékelése szerint a Soros-szervezetek, Brüsszel és a szocialisták nyíltan egy terrorista oldalára álltak.

Budai Gyula, a kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ezt arra hivatkozva jelentette ki, hogy – mint mondta – az elmúlt hetekben valóságos kampány folyt a röszkei zavargások egyik kulcsszereplője, Ahmed H. kiszabadításáért.

Ahmed H terrorizmus migráns tárgyalás

Kapcsolódó Cikkek

  • Terroristát fogtak Budapesten

    Terroristát fogtak Budapesten

    A Fővárosi Nyomozó Ügyészség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) közös akciójának eredményeként Magyarországon fogták el az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik magas rangú vezetőjét.

  • Budapestre érkezik a Vastrón

    Budapestre érkezik a Vastrón

    Az HBO világméretű #ForTheThrone kampánya folytatódik és ezúttal a Trónok harca ismertségét egy jó ügy érdekében használja fel.