2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Békéscsaba

Megkönnyítenék az átmenetet

A Work-based Learning in CVET – Munkaalapú tanulás a felnőttképzésben című projekttel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót a napokban a Békés Megyei Kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályán.

A Békés Megyei Kormányhivatal koordinálásban valósul meg az Erasmus+ program KA2 Stratégiai Partnerségek típusú nemzetközi projekt, amelyben két magyarországi, egy finnországi, egy olaszországi és egy németországi partner vesz részt – ismertette az eseményen dr. Csarnai Judit, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója. Pántya Imre, a Békés Megyei Kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályának vezetője elmondta, hogy a projekt eredményeként olyan új, európai szinten is egyedülálló, komplex módszertant dolgoznak ki, amelynek alkalmazásával megkönnyíthető a tanulás és a munka közötti átmenet.


Munkaalapú tanulás a felnőttképzésben című projekttel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót Fotó: Szabó Judit

A projekt legfontosabb célja, hogy finn, német és olasz modellek alapján, nemzetközi együttműködésben dolgozhassák ki a szakemberek a felnőttek szakképzésében alkalmazható munkaalapú képzésnek olyan komplex módszertanát, amelyet – mivel az összhangban van az európai uniós törekvésekkel – valamennyi tagállamban jól lehet hasznosítani, illetve a minőségi követelményeknek is megfelel.

Az új módszertan gyakorlatban való kipróbálására idén tavasszal két tesztképzésen került sor, amelyek támogatására webes és mobilalkalmazást is kifejlesztettek, amelyek segítségével a szakemberek és a képzésben részt vevők egyaránt napi rendszerességgel dokumentálhatták és értékelhették a képzés megvalósítását.


A projekt jelenleg zajló nemzetközi találkozóján a magyarországi partnerek a kipróbálás előkészítő és megvalósítási folyamatát, valamint az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat ismertetik a külföldi partnereknek, akik ezt követően az elhangzottak értékelését végzik el. A találkozón egyeztetés zajlik a nemzetközi partnerség szakembereivel arról is, hogy milyen módosításokra lesz szükség a projekt keretében készülő módszertani kézikönyv kapcsán. A módszer finomhangolása a projekt hátralévő időszakában történik meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.