2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Külföld

Megöltek egy arab fiatalt egy izraeli arab városban kitört zavargásban

Egy biztonsági őr lelőtt egy arab fiatalt keddre virradóra a Kfar Kasszem nevű, arabok lakta izraeli városban keddre virradóra, amikor a rendőrség rutinintézkedése nyomán zavargások törtek ki – jelentette az izraeli katonai rádió.

Ami Ben David, az izraeli rendőrség egyik szóvivője szerint a zavargások egy autó utasainak igazoltatása nyomán törtek ki, amikor az őrjárat az igazolványok átvizsgálásakor kiderítette, hogy egy körözött ember ül a gépkocsiban. Megpróbálták letartóztatni az illetőt, de ellenállt, majd mintegy ötven helyi fiatal a segítségére sietett, és kövekkel kezdte dobálni az intézkedő rendőröket. A rendfenntartók végül elfogták, és elvitték a városból a körözött embert.


A rendőri kényszerintézkedés után súlyosbodott a helyzet, több százan gyűltek össze a város bejáratánál, kövekkel dobálták a rendőrség épületét, és felgyújtottak három rendőrautót.

A rendőrőrs épületét felügyelő biztonsági őr, egy civil biztonsági cég alkalmazottja életveszélyben érezte magát, és lövéseket adott le a kődobálók felé, és megölt egy húszéves fiatalt. Ezek után az arab fiatalok még nagyobb számban tiltakoztak, a rendőrség pedig nagy erőkkel érkezett a helyszínre, hogy kimentse a rendőrőrsön rekedt rendőrt és biztonsági őrt.


Tömegoszlató eszközökkel véget vetettek a zavargásoknak, és közben tárgyalások kezdődtek Kfar Kasszem vezetőivel a helyzet normalizálásáról. Továbbra is jelentős rendőri erők tartózkodnak a városban.

Ajman Ode, az izraeli parlament arab frakciójának vezetője a katonai rádióban az arab fiatal meggyilkolásával vádolta a rendőrséget, és kifogásolta, hogy a hatóságok az izraeli arabok körében elkövetett gyilkosságok igen csekély hányadára derítenek fényt, ugyanakkor a zsidó közösségben elkövetett bűncselekmények esetében alaposan járnak el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hidvéghi Balázs: a jobboldal támogatta von der Leyen megválasztását

    Hidvéghi Balázs: a jobboldal támogatta von der Leyen megválasztását

    Könnyű nyilatkozatokat, hangzatos deklarációkat tenni, de Ursula von der Leyen kilenc szavazatos többséggel európai bizottsági elnökké történt megválasztása azt mutatja: az Európai Parlamentben (EP) a jobboldal megszavazta, a baloldal pedig többségében az új bizottsági elnök megválasztása ellen szavazott – közölte Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban.

  • Beindulhat a Hold és a Föld közötti gazdaság!

    Beindulhat a Hold és a Föld közötti gazdaság!

    Új üzleti lehetőségek nyílhatnak, ugyanis beindulhat az úgynevezett ciszlunáris gazdaság, vagyis a Hold és a Föld közötti térségben zajló kereskedelem – közölte a Puli Space magyar űrprojekt vezetője az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.