EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Megtámadta a rab az egyik börtönőrt, akár 15 évre is számíthat tettéért

Hivatalos személy elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés miatt vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ellen a 27 éves, jogerős szabadságvesztését töltő férfi ellen, aki még tavaly februárban a Fővárosi Büntetés-végrehatjási Intézetben, a zárkájában rátámadt két börtönőrre – tájékoztatta a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a vádirat szerint 2016. február 16-án reggel a körletfelügyelők létszám- és biztonsági ellenőrzést tartottak az intézetben, de a vádlott az előírásokkal ellentétben nem öltözött fel és továbbra is az ágyában feküdt. Az egyik őrmester utasította őt a házirend betartására, ám ekkor a rab szitkozódva felugrott az ágyról, kiabálni kezdett és verekedésre szólította fel a felügyelőt. Az őrmester utasította a zárka ajtajában álló vádlottat, hogy lépjen vissza a helyiségbe, különben kényszerítőeszközt kell alkalmaznia vele szemben. A vádlott azonban ennek ellenére megindult a felügyelő irányába.


Ekkor érkezett a körletbe egy főtörzsőrmester, aki szintén arra utasította a rabot, hogy menjen vissza a zárkába. A vádlott azonban szidalmazni kezdte a a felügyelőket, majd felkapott egy támla nélküli fém széket, és azt az őrmester felé dobta, aki a szék elől elhajolt. A vádlott közvetlenül ezután egy másik széket is felvett, amivel a főtörzsőrmester feje irányába ütött. A felügyelő a kezét a fejéhez emelte, így az ütés során a csuklóján sérült meg.

A két felügyelő ezután testi kényszerrel földre vitte a rabot, akit megbilincseltek.


Mivel a vádlott többszörös visszaesőnek számít, akár 15 év szabadságvesztést is kiszabhatnak vele szemben – tette hozzá a főügyész.

Kapcsolódó Cikkek