EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb XIX.kerület

Megúszhatja az elöntéseket Öreg-Kispest

Többéves huzavona után megépülhet az a 200 méteres csatornaszakasz, amelynek hiánya miatt Öreg-Kispesten nagyobb esőzések idején rendszeresen elönti a víz a lakók otthonait.

A kispest.info tájékoztatása szerint a Nádasdy, Karinthy, Garázs és Fecske utcák környékén élők problémája hamarosan a múlté, hiszen megnyílt a lehetősége annak, hogy a Fővárosi Önkormányzat megépítse a hiányzó kétszáz méteres csatornaszakaszt, amelyet egy jogvita miatt eddig nem tudtak befejezni.


– A megvalósításra vonatkozó közbeszerzési eljárás jelenleg előkészítés alatt áll – közölte a Fővárosi Önkormányzat sajtóirodája, ahol hozzátették: a 212 méter hosszú szakasz megépítése Kispest kertvárosi részein az intenzív záporok során jelentkező elöntések ellen hatékonyabban véd. Korábban Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok a hiányzó szakasz megépítését sürgetve Földesi Gyulával, a Fidesz kispest–pesterzsébeti választókerületi elnökével és György Istvánnal, Budapest kormánymegbízottjával közösen tárgyalt Palkó Györggyel, a Fővárosi Csatornázási Művek vezérigazgatójával.

Jöhet eső… (fotó: kispest.info)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek