EUR: 323,58 Ft
CHF: 287,70 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Békéscsaba

Megyénkbeli Kárpát-medence legjobb csapata

Hungarikumok és más értékek témakörben mutathatták meg tudásokat a diákok a tavasz folyamán. Egy békéscsabai és egy gyulai csapat is eljutott az országos elődöntőig.

A Békés Megyei Önkormányzat a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Főosztálya támogatásával vetélkedősorozatot indított a Békés megyei értékek és hungarikumok témakörében általános iskolák felső tagozatos, illetve középiskolás diákok részére, akik négyfős csapatokban mérethették meg magukat, három fordulón keresztül. A Békési Érték-mérő elnevezésű verseny célja elsősorban az volt, hogy a fiatalokat általa bevonják a hungarikumok és értékek megőrzésébe, gyűjtésébe, megismerésébe.


Békés megyét a gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda, valamint a békéscsabai BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Szakgimnázium és Kollégium csapata képviselte a versenyen Fotó: Fekete Róbert

 

A településeken első körben iskolai válogatókat tartottak, majd a járási elődöntők következtek, végül a legjobban teljesítő csapatok részvételével lezajlott a megyei döntő két korosztályban, külön versenyeztek az általános és középiskolások. Az alaposabb felkészülés érdekében a megyei önkormányzat egy tananyagot is összeállított, amelyben a megyeiek mellett a nemzeti és a határon túli értékek is szerepeltek. Az első helyezést elért két csapat részt vehetett egy háromnapos erdélyi kiránduláson és elindulhatott az országos versenyen.

A nemzeti elődöntőt a Lakiteleki Népfőiskolán rendezték meg, melyre a megyei két-két csapat mellett a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Vajdaságból is érkeztek diákok. Békés megyét a gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda, valamint a békéscsabai BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Szakgimnázium és Kollégium csapata képviselte. Mindannyian szépen szerepeltek az országos elődöntőn, az általános iskolások harmadik helyezést értek el, így a döntőbe is bejutottak, ahol végül hibátlanul teljesítették a feladatokat – elnyerve ezzel a Kárpát-medence legjobb csapata címet.


Kapcsolódó Cikkek