EUR: 325,29 Ft
CHF: 295,28 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Debrecen

Megyét lefedő kerékpárút-hálózat épülhet

A fejlesztéseket követően az egész megyét lefedné az összesen 500 kilométert kitevő megyei bicikliút-hálózat. A tervek szerint a jelenlegi 170 kilométer hosszúságú bicikliút-hálózat a jövőben akár megháromszorozódhat.

Alig több mint egy éve adták át a Debrecent Mikepérccsel összekötő kerékpárutat. A beruházás 580 millió forintba került. A megyei közgyűlés egy hete fogadta el az országos kerékpáros turisztikai stratégiához kapcsolódó javaslatokat, amelyek alapján 2019-re készülhetnek el azok a bicikliutak, amelyeket állami és pályázati forrásból finanszíroznak.


A kerékpáros turizmus fellendítése is cél, ennek érdekében a megye szeretné bevonni a Kárpátok vizei gerincútvonalat és a hozzájuk kapcsolódó tematikus turisztikai kerékpáros utakat is. A megye vizei mentén épülhetnek ki kiváló kerékpáros utak, lefedve ezzel a megye 95 százalékát. Szeretnék bevonni a kerékpárutak sorába a természetes folyóvizek, illetve a Kelet-főcsatorna partjánál húzódó szakaszokat, valamint a turisztikailag fontosabb útvonalakat.

Hajdú-Bihar megye kitűzheti azt a célt, hogy megyénk a kerékpáros turizmus egyik zászlóshajója legyen – hangsúlyozta Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke.

Kapcsolódó Cikkek