2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Debrecen

Méneshajtás a Hortobágyon

A Hortobágyi Lovasnapok egyik látványos eleme a méneshajtás. A Hortobágyra jellemző pásztorkultúrának, a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának, a ma is használt és működő fogatgyűjteménynek a megismertetése és népszerűsítése nemes cél.

A Debrecen alapította hortobágyi ménes több mint 300 éves múltra tekint vissza, így Magyarország legrégebbi ménesei közé tartozik. Ezzel a történelmi örökséggel jól sáfárkodnak, így méltán népszerűsíti Debrecen városa is a nagyszabású rendezvényt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.