EUR: 352,73 Ft
CHF: 331,42 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Belföld

Mérgezte, majd ellátta kollégáit a pécsi fekete angyal

Megdöbbentő részleteket árult el annak a pécsi nővérnek az egyik kolléganője, aki ellen azért indult eljárás, mert folyamatosan mérgezte munkatársait. A kórházi dolgozó lapunknak azt is elárulta: a pécsi fekete angyalként emlegetett nő lelkesen látta el az általa mérgezett munkatársait.

Szándékosan mérgezte kollégáit a Pécsi Tudományegyetem Rét utcai klinikáján egy nővér, majd maga is részt vett az ellátásukban – tudta meg a Lokál. A pécsi fekete angyal már évek óta dolgozott a neurorehabilitációs osztályon, ahol az elmúlt hetekben rejtélyes kór miatt sorra lettek rosszul a szolgálatban lévő ápolók, nővérek és orvosok. Valamennyien szédülésre, hányásra, émelygésre, általános gyengeségre panaszkodtak, emiatt orvosi ellátásra szorultak. A dolgozók eleinte a büfében vásárolt ételre, majd az ivóvízre gyanakodtak. Később az épület szellőzőberendezését is átvizsgálták, hátha az okozta a bajt. Végül kizárásos alapon leszűkítették a kört, így derült ki, hogy mindenki, aki rosszul lett, az osztályon készített mérgezett kávét és teát itta.


– Ezután a kórház vezetői ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek. A legrosszabb az volt, hogy az osztály dolgozói bizalmatlanná váltak egymással szemben. Mindenki gyanakodott mindenkire, találgatták, vajon melyikük lehet a fekete angyal. Végül kiderült, a panaszok csak abban a váltásban jelentkeztek, amelyikben 30 éves kolléganőnk dolgozott. Ő sosem lett rosszul, viszont valamennyi súlyosabb mérgezés után lelkesen részt vett a megbetegedett munkatársak ellátásában. Talán így akart több figyelmet, elismerést szerezni – mesélte a Lokálnak egy neve elhallgatását kérő ápolónő.

A pécsi nyomozók az osztály minden dolgozóját kihallgatták, és ők is meglepődtek, hogy a vétkes nővér az első kihallgatása során rögtön sírva fakadt, majd részletes beismerő vallomást tett. Azonnal őrizetbe vették, rabosították. Lapunk úgy tudja, a pécsi fekete angyal rendezett körülmények között él a szüleivel. Egyelőre lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábon védekezhet. Ha bűnösnek találják, akár öt évet is kaphat.


– Védencem megbánta tettét, ellene aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés miatt nyomoz a rendőrség – nyilatkozta a Lokálnak dr. Egerszegi Zoltán, a fekete angyal kirendelt ügyvédje.

Kapcsolódó Cikkek