EUR: 325,82 Ft
CHF: 296,40 Ft
2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Szolnok

Milliárdokért fejleszt megyénkben az E.ON

Nagyszabású fejlesztésekre készül az E.ON áramszolgáltató Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Erről sajtótájékoztatón számoltak be a nyilvánosságnak.

Mint kiderült: a társaság ebben az évben több mint 2,2 milliárd forintot fordít a megyei hálózat fejlesztésére és karbantartására. A villamos vezetékek cseréje és az egyéb munkák eredményeképp több mint háromszáz projekt valósul meg a szolnoki üzem területén. Ezek közé sorolandóak többek között a Keszeg, a Nagysándor József és a Tószegi úton tervezett beruházások, valamint az Ady Endre úti rekonstrukció, ami a Szolnoki Járási Hivatal költözésével vált szükségessé.


Ilyen fejlesztés keretében indult meg még tavaly a Szolnok Északi 132/11 kV-os alállomás–Szolnok vízmű közötti középfeszültségű kábel cseréje 38,5 millió forintért, ami Szolnok és környéke vízellátásának biztosabbá tételét szolgálja. Az érintett vezetékek cseréjének tervezése az előre meghatározott ütemben halad, a munkálatok befejezése október és december között várható.

Fejér Andor alpolgármester a bejelentéskor azt mondta: „Mindig öröm számunkra, amikor újabb fejlesztések kezdődnek Szolnokon. De nem csak büszkeségre ad okot, komoly felelősség is, amikor elindul egy beruházás a városban. Annak érdekében, hogy ezek a legkisebb fennakadást okozzák a város életében, a polgármesteri hivatal és az E.ON munkatársai összehangoltan, a szükséges munkálatok gyors lebonyolításával végzik el a beruházást, hogy a szolnokiak csak az elkészült fejlesztések előnyeit érezzék meg.”

Természetesen a változások nem fogják derült égből villámcsapásként érni a lakosokat, hiszen az E.ON minden – áramszünettel járó – munka előtt írásban tájékoztatja az érintetteket.

Kapcsolódó Cikkek