EUR: 325,48 Ft
CHF: 294,18 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb

Mindannyian különlegesnek születtünk!

Mindannyian különlegesnek születtünk – mutatták meg a Veres Pálné Gimnázium diákjai. A Táncoló talpak csapata az Adj egy ötöst! pályázat keretében énekelt, táncolt olyan fiatalokkal, akik fogyatékossággal élnek együtt. A pályázat célja az volt, hogy a mostani tizenévesek képesek legyenek a fogyatékosságot a mindennapi életükben empátiával és kellő odafigyeléssel kezelni.

Adj egy ötöst! címmel hirdette meg pályázatát felső tagozatos és középiskolás diákok számára tavasszal a Salva Vita Alapítvány, amelynek támogató partnere a Szerencsejáték Zrt. A pályázat célja, hogy a mostani tizenévesek képesek legyenek a fogyatékosságot a mindennapi életükben empátiával és kellő odafigyeléssel kezelni. Pályázni lehetett bármilyen programmal, amelyen a diákok fogyatékossággal élőkkel közösen vesznek részt. A leadási határidőre több mint 80 pályázatot küldtek be az ország szinte minden pontjáról. A diákok fantáziáját láthatóan nagyon megmozgatta a lehetőség. Az egyik legjobb programot a Veres Pálné Gimnázium Táncoló talpak csapata találta ki: közösen énekeltek, zenéltek és táncoltak fogyatékossággal élő társaikkal.


„Adj egy ötöst! program Veres Pálné iskola (Fotó: Máté Krisztián)

A Szerencsejáték Zrt. kiemelten fontosnak tartja, hogy megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása mellett a fogyatékosságügy támogatójaként is szerepet vállaljon.

„Adj egy ötöst! program Veres Pálné iskola (Fotó: Máté Krisztián)

– Társaságunk évek óta szerepet vállal a fogyatékosságügy támogatásában, a terület szakmai szervezeteivel szorosan együttműködik, és közel 180 megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztat, ami a munkavállalóink 10 százalékát jelenti. Fontosnak tartjuk éppen ezért is, hogy példát mutassunk más vállalatok számára a nyílt piaci foglalkoztatásuk terén. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan iskolai érzékenyítő program hazai meghonosítását kezdeményeztük, amely már a tizenéves korosztály körében fel kívánja hívni a figyelmet a fogyatékossággal élő emberekre, képesek legyenek a fogyatékosságot értő és érző módon kezelni a mindennapi életükben – mondta Tordy Zsuzsanna, a Szerencsejáték Zrt. sajtófőnöke.


„Adj egy ötöst! program Veres Pálné iskola (Fotó: Máté Krisztián)

„Adj egy ötöst! program Veres Pálné iskola (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.