EUR: 325,25 Ft
CHF: 294,90 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Érd

Mindene a tánc

Huszonöt éves, negyvenhat és fél kiló. A Harsányi János Gazdasági szakközépiskolában érettségizett.

Először könyvelő akart lenni, de a tánc iránti gyerekkori szerelem erősebb volt, így inkább az edzői pályát választotta. Táncpedagógus, magyar bajnok és Európa-bajnok akrobatikus rock and rollban. Sárfy Krisztinával beszélgettünk.


– Mikor kezdődött a tánc szeretete?

– Kilencéves korom óta foglalkozom rock and rollal. Azóta szeretnék minél jobb eredményeket elérni hazai és külföldi versenyeken, de ami talán még fontosabb, gyerekeket edzeni, versenyzőket kinevelni világszínvonalon. Mindehhez kiváló hátteret ad az érdi Masters Sportegyesület, amely éppen tíz évvel ezelőtt alakult Sárdi Adrián vezetésével, elsősorban az akrobatikus rock and roll és a sporttánc népszerűsítésére.


A Masters SE országos döntős versenyzői 2017. tavaszán. Eredményeik: 5 aranyérem, 1 ezüstérem, 1 bronzérem és számos döntős helyezés

Itt a cél nemcsak bajnokok képzése, hanem olyan közösség kialakítása is, amelyben a gyerekek jól érzik magukat és örömmel végzik a gyakorlatokat.

– Milyen versenyeken kell számot adni a tudásukról?

– A 2017-es versenyszezon márciusban kezdődött, a budapesti regionális versenyekkel, ahol a táncosok pontokat szerezhettek, és a kialakult ranglista alapján kvalifikálhatják magukat az országos bajnokságokra. Egyesületünk minden korcsoportban – a serdülőtől a felnőttig – és minden kategóriában – a párostól a kis és nagy formációig – indított versenyzőket.

Felnőtt kisformáció.
Eredményeik: 2016 országos bajnok, 2017-ben a tavaszi szezon mindkét országos versenyén első helyezés.

 

– Az ezeken a versenyeken elért eredmények közül melyekre a legbüszkébb?

Wait for it (Tornádó-Masters SE) formáció, országos bajnokok

 

– Amit érdemes kiemelni, az a tavaszi szezon országos versenye volt Hevesen, ahol serdülő páros kategóriában Kovács Kornél és Korpás Petra harmincöt páros közül állhatott a dobogó legmagasabb fokára, amivel kvalifikálták magukat nemcsak az Európa-bajnokságra, hanem a július 9-én megrendezendő Világkupára is.

 

Kovács Kornél és Korpás Petra serdülő páros kategóriában nyert országos bajnokságot

Ezen a versenyen egyesületünk táncosai öt arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek. Gyöngyösön volt a felnőtt párosok versenye, ahol A kategóriában második lettem a párommal, a Rock and Magic versenyzőjével, Deli Alexszel. Ezzel megszereztük az indulási jogot a júliusi Világkupára.

Deli Alex (Rock and Magic SE) és Sárfy Krisztina a júliusi Világ-kupán képviselik Magyarországot Olaszországban

 

– Mi az, amit még mindenképpen szeretne elérni?

Sárfy Krisztina és tanítványai: a Gábor László és Szalai Alexa junior páros
Fotók: Masters SE

– Nekem ez a hivatásom, sőt az életem. Gyerekkoromtól ezt akartam: táncolni és táncot tanítani. Húszéves korom óta tanítok, háromévestől huszonnégy évesig minden korosztályt, és ha már nem versenyzek, ötvenévesen is, vagy ameddig csak lehet, tanítani akarom a rock and rollt.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.