EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Miskolc

Miskolciak is indulnak a karate-világbajnokságon

Május 27-28-án bonyolították le a WKF karate magyar bajnokságot, melyen a miskolci Jusitia Fuji-Yama SE karatékái is sikeresen szerepeltek mindkét napon. Szombaton a gyerekeké volt a főszerep, míg vasárnap a kadet és junior versenyzők mutathatták meg tudásukat. A magasabb korcsoportokban nem más volt a tét, mint az októberi tenerifei karate-világbajnokságra való utazás jogának elnyerése.

Tóth Vanda és Szilágyi gergő képviseli Miskolcot októberben a Tenerife-i Karate Világbajnokságon – fotó: Lokál

Szombaton három egyéni bronzérmet gyűjtöttek a kicsik, valamint a csapat fiú formagyakorlatban egy ezüstérem is sikerült.


A kadet lány kata versenyszámban Tóth Vanda igyekezett megváltani repülőjegyét a legrangosabb versenyre. A miskolci versenyző az Annan-nal lépett tatamira Somogyi Laura (Leo) ellen, akit könnyedén, 5-0 arányban legyőzött. Következett az MTK-s Tóth Lilla, aki a Seisant járta, míg versenyzőnk ezúttal a Nippaipót mutatta be a bíróknak és győzte meg őket arról, hogy neki kell győznie, így is lett, 4-1 lett a végeredmény. Következett a döntő Kiss Zsófia (MTK) ellen, aki a Kurununfát csinálta, míg Vanda az Unshut mutatta be. A bírói döntés 3-2 arányban a justitiás lánynak kedvezett, ami az aranyérem megszerzése mellett megerősítette Vanda vb-re való utazását.

A junior fiú formagyakorlat is izgalmakat hozott. Szilágyi Gergő legnagyobb riválisával, Kauer Andrással (Balaton Budo) kezdett. Mindketten a Superimpeit csinálták. A bírói döntés 3-2-re a miskolci fiúnak kedvezett. A négy között Mihályházi Péter (Yama) volt az ellenfél, akit Gergő a Nippaipóval könnyedén, 5-0-ra legyőzött. A döntőben az Unshut járta Gergő, míg vetélytársa, Szekér Bálint (Balaton Budo) a Chatanjara Kushankut mutatta be. A bírói döntés értelmében Gergő nyakába került az aranyérem, amivel ő is megváltotta a repülőjegyét Tenerifére.


Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.