2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Életmód

Mobbing, avagy a munkahelyi pszichoterror

A mobbing olyan konfliktussorozatot jelent, amikor folyamatosan igazságtalan támadás ér valakit a kollégái részéről. A munkahelyi pszichoterror „szereplői” a mobbing vezetője, a követők, a kívülállók és az áldozat.

Sokszor  a követők sem értenek egyet, mégsem tesznek semmit, mert számukra kényelmesebb hallgatólagosan elfogadni a pszichoterrort, mint vállalni a szembefordulást, ami akár az áldozattá válás veszélyével járna. A természetben élő törzsektől a legfejlettebb társadalomig minden közösségben van egy hallgatólagos rangsor, minden csoportban van egy alfa-egyed, akit maga a kisközösség „választ”.


Az alfa és a körülötte tömörülő béták alkotják azt a klikket, amelynek viszonyulása a többiekhez meghatározza azok rangját a csoport szemében. Ez nemcsak az embereknél van így: a rezervátumokban például a gondozók, amíg nem fajul el a helyzet, az új lakó érkezésekor nem szólnak bele, ha az alfa-hím  behódolást követel az újonctól. Hasonló folyamatok zajlanak a munkahelyek csoportdinamikájában is. A tipikus főnök ritkán avatkozik bele a lélektani „tápláléklánc” spontán elrendeződésébe, nem szívesen áll a kiközösített pártjára, és gyakran maga az áldozat sem akar panaszkodni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

    Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

    Alexander Kjerulf boldogságkutató megtalálta a munkahelyi boldogság titkát. A dán szakember szerint ez nem a fizetésemeléstől, az extráktól és az előrelépéstől függ. Az alapmondat: ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  • A coach a lélek edzője

    A coach a lélek edzője

    Ma már szinte hétköznapi kifejezésnek számít a coach. De vajon tudjuk-e, hogy mivel foglalkozik ez a szakember? A coaching amellett, hogy személyes segítő, fejlesztő tevékenység, hozzájárul a továbblendüléshez és az elakadások megoldásához.