EUR: 324,15 Ft
CHF: 290,12 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Belföld

Soros kottájából játszik Molnár Gyula

Elfogadná a betelepítési kvótát az MSZP, ha hatalomra kerülnének 2018-ban. Molnár Gyula, a párt elnöke egy tévéműsorban azt találta mondani: ha az együttműködésben vannak olyan elemek, melyek nem annyira kedvezőek Magyarország számára, azt el kell fogadni.

Fotó: Lokál

A kötelező betelepítési migránskvótát is elfogadná az MSZP, ha 2018-ban a szocialista párt kerülne hatalomra – ez derül ki Molnár Gyula pártelnök szavaiból, aki hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában vallotta be, hogy az unió vezetőinek akaratával ők bizony nem mennének szembe.


– Ha az együttműködésben vannak olyan elemek, melyek nem annyira kedvezőek Magyarország számára, azt el kell fogadni – fogalmazott az MSZP elnöke.

De mit is jelent ez magyarul? Pontosan azt, hogy az MSZP hajlandó teljesíteni az EU kötelező betelepítési kvótáról szóló indítványát, amelyet egyébként Magyarország bíróságon támadott meg. Ismeretes, hogy Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a napokban Brüsszelben tárgyalt és előtte kijelentette, ha pártja hatalomra jut, azon lesz, hogy minél előbb lebontsa a kerítést.


Bár az MSZP mindig a változásról és a megújulásról beszél, a szocik fikarcnyit sem változtak az évek során. Két éve, még mielőtt megépült volna a kerítés, hevesen ostorozták azt. Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes szerint például a határzár „nem jelent megoldást a menekültkérdésre”, Tóbiás József akkori elnök rossz megoldásnak nevezte azt, tavaly ősszel, a kvótanépszavazásnál pedig érvénytelen szavazásra buzdítottak.

Röszke/ Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

De mit is jelentene, ha a szocialisták zöld jelzést adnának a betelepítésre?

– Ez azzal járna, hogy az évente Európába érkező legalább 300–500 ezer migráns 1,8 százaléka hozzánk kerülne – mondta a Lokálnak Kiszelly Zoltán politológus. Szerinte ez  5–8 ezer ember betelepítését jelentené Magyarországra, plusz a családegyesítés révén a rokonaikét, ami négyfős családokkal számolva 30–35 ezer migráns. Ennyien, kisvárosnyi ember jönne minden esztendőben.

/Fotó: Sóki Tamás

– Világosan látszik, hogy az MSZP Soros Györgyék kottájából játszik, ugyanis egyértelműen támogatják a betelepítési kvótát – fogalmazott Kiszelly Zoltán.

Fidesz: Kerítést bontana a baloldal

A fideszes Gulyás Gergely szerint ha a baloldal kormányra kerülne, első teendői közé tartozna a határkerítés lebontása és a felső korlát nélküli betelepítési kvótát is elfogadná. – A baloldal közös sarokköve, hogy elbontanák a határkerítést. Erről beszél Botka László, Molnár Gyula és a DK-s Niedermüller Péter is. Ráadásul csodák csodájára Botka László éppen Soros Györggyel egy napon látogatott Brüsszelbe, ki is mondta egyértelműen: a célja a határkerítés lebontása.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek