2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Molnár Gyula nekiment Gyurcsánynak

Ütik-vágják egymást az MSZP és a DK politikusai. A ki tudja hányadik csörtében most éppen Molnár Gyula MSZP-elnök vádolja azzal DK-s kollégáját, hogy nem akar közös listát. A bohózattá vált baloldali cicaharcban már senki sem tudja, mikor és ki adta le az első lövést.

Gyurcsány Ferenc /Fotó: MTI – Varga György

Sokan emlékeznek még rá, amikor az év elején Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy a „királycsináló” Lengyel László és Botka László többekkel szövetkezett ellene. Persze a szocik ezt tagadták, de Botka kijelentette: „aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak és érdemes visszavonulót fújnia”. Azóta is tart a cicaharc kettejük között.


A DK elnöke a múlt héten összefogást sürgetve telefonon hívta az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, ám Botka ismét lehazugozta, hozzátéve: Gyurcsány gátja az összefogásnak.

Hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége az MSZP elnöke, Molnár Gyula, aki folytatta a baloldali purparlét. Gyurcsány legutóbb az atv.hu-nak azt állította: az MSZP elnökségében többségben vannak, akik Botka Lászlóval szemben nem akarnak közös választási listát 2018-ra.


– Ha őszre kiderül, hogy Botka az MSZP végső sírásója, a szocialisták nyomást gyakorolnak rá és lesz DK–MSZP megállapodás – mondta Gyurcsány.

Molnár Gyula erre reagálva butaságnak nevezte, hogy az MSZP ne akarna közös listát, ám azért hozzátette: a párt legtetején lévőknél van bizonytalanság abban a tekintetben, hogy kell-e közös lista, vagy sem.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke /Fotó: MTI – Marjai János

– Hónapokkal ezelőtt, amikor utoljára hivatalosan vagy félhivatalosan beszéltem Gyurcsány Ferenccel, ő mondta azt, hogy nem akar közös listát – állította az MSZP elnöke.

– Furcsa, amikor azt látja az ember, hogy olyan szocialista politikusok, akik 8-10 éve Gyurcsány Ferenc körül ugrabugráltak, most úgy tesznek, mintha ez meg sem történt volna – utalt az abszurddá vált történetre tegnap reggel Gréczy Zsolt, a DK szóvivője a Mokkában, hozzátéve: Botka László maga a 2010 előtti MSZP.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek