EUR: 323,49 Ft
CHF: 291,31 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Sport

Most az ellenfél kapuját vedd be, Marci!

Eppel Márton formáján állhat vagy bukhat az Andorra elleni pénteki világbajnoki selejtező. A magyar gólkirály az oroszok elleni felkészülési meccsen debütált a válogatottban, igaz, nem túl meggyőzően.

A jövő évi világbajnokságra való kijutás esélye már rég elszállt, így itt lenne az ideje kimondani, hogy a jövő építése zajlik a magyar labdarúgó-válogatottnál. Több fiatalnak is lehetőséget adott Bernd Storck szövetségi kapitány az oroszok ellen, csatárposzton a 25 éves Eppel Márton léphetett kezdőként a pályára (más nemigen állt rendelkezésre). Teljesítményén viszont egyáltalán nem látszott, hogy idén bajnokságot nyert a Honvéddal és 16 találattal gólkirály lett. Veszélyes helyzetet egyáltalán nem tudott kialakítani (veszélytelent se), a labdatartása az egyetlen, amit talán ki lehet emelni. Az csak hab a tortán, hogy az első félidő végén öngólt szerzett.


A bakikat akár rutintalansággal és az összeszokottság hiányával is lehetne magyarázni, de érdekes, hogy a szintén debütáló Balogh Norbert – aki épp a Honvéd játékosát váltotta csereként – sokkal veszélyesebben futballozott.

Az orosz Alekszander Golovin (b), Alekszandr Bukarrov és Denis Glusakov (j), középen Eppel Márton a Magyarország – Oroszország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2017. június 5-én /Fotó: MTI – Illyés Tibor

Eppel Márton a lefújás után orosz medvének nevezte az ellenfél belső védőjét. Ebből is látszik, hogy ami itthon elég egy gólkirályi címhez, nemzetközi szinten már fabatkát sem ér. Pénteken viszont lesz lehetőség a javításra a többnyire amatőrökből álló Andorra ellen.

Kapcsolódó Cikkek