2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Hódmezővásárhely

Moszkvai ezüstérem birtokosa lett a kicsi Hód

Kopornyik Kata Moszkvában járt, ahonnan a közelmúltban tért haza, tele élményekkel és nem utolsósorban egy ezüstéremmel. A Hód Úszó SE fiatal, mindössze hétéves hableánya csodásan érezte magát a Bajnokok Olimpiáján, azonban a repülést és az orosz ételeket kihagyta volna.

Bajusz Andi tanítványa, a hét és fél éves kislány meghívásos alapon jutott ki Moszkvába, az Együtt a Daganatos Betegekért Alapítvány támogatásával. Kata igazi harcos, ugyanis 2013-ban leukémiát diagnosztizáltak nála az orvosok.


Harci festésben a Hód Úszó SE legifjabb tehetsége.

Nagyon kemény időszak következett, kilenc hónap kemoterápián, majd ezután gyógyszeres kezelésen is át kellett esnie a kislánynak, de mindet nagyon jól viselte. Jövőre telik le az öt év tünetmentességi idő, akkortól gyógyultnak tekinthető a fiatal úszó. A Moszkvában töltött öt nap csak még inkább feltöltötte energiával. Mindennap ajándékokat kapott, amelyekből szüleinek és két testvérének is hozott haza.

A hétéves kislánynál 2013-ban leukémiát diagnosztizáltak, csaknem öt éve azonban tünetmentes.

Kata elmesélte, hogy Moszkvában az úszáson kívül futottak, de arcfestésen és kézműves foglalkozáson is részt vett a többi gyermekkel. A fiatal úszó a medencében is megmérettette magát, második helyet szerzett, így egy ezüstéremmel is gazdagabb lett.


Az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítvány nyolcadik alkalommal rendezte meg a Győztesek Olimpiáját, amelyre Kata is meghívást kapott

Katának a versenyek tetszettek a legjobban, azonban a repülést nem élvezte, illetve az orosz ételek sem nyerték el a tetszését, az ízesítés nem tetszett neki. Kata anyukája, Faragó Gréta azt mondta, hogy nagyon kötött programjuk és pörgős napjaik voltak kint a fiataloknak. A sportfoglalkozások után azonban mindig játszottak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.