EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Pécs

Motorosok és gokartosok paradicsoma épül

Különleges álmuk teljesül a pécsi motorosoknak: olyan épített versenypályát kapnak, amelyen nemcsak döntögetni, de gyakorolni is tudnak. Minden lesz itt, mint a Hungaroringen, csak kicsiben.

A pécsi ring  503 méter hosszú és öt méter széles körpálya, amelyen havonta változtatják majd a nyomvonalakat, így senkinek sem lesz unalmas a döntögetés.


– Több mint tíz éve üzemeltetünk gokartpályát Pécsen, most egy nagy álmunk válik valóra a versenypályával – meséli Vadász Péter, aki feleségével, Szolga Eszterrel kezdett bele a nem mindennapi vállalkozásba.

A nyomvonalakat versenymotorosok segítségével tervezte Péter Fotó: Gódi Attila

A megfelelő hely kiválasztása sem volt egyszerű, de a Tüskésréti út mellett találtak egy telket, ahol meg is kezdődtek a munkálatok.


– Már most hívnak minket, hogy gyakorolnának, edzenének a pályánkon, de egyelőre még csak a nyomvonalak kialakítása zajlik. Ugyanakkor látjuk, hogy megmozgatta a motorostársadalmat a pálya építése – mondja Péter.

Eddig Kecskemétig vagy Sárvárig kellett menni egy ilyen szintű pályáért, most már Pécsett is lesz (Fotó: Gódi Attila)

 

A pálya nyomvonalát Péter tervezte, aki elmondása szerint meg sem tudja számolni, hány kanyar van benne. Célja az volt, ami a motorosoknak is: élvezhető, szerethető és persze „jól motorozható” ring legyen.

Pécsen, sőt eddig a régióban sem épült ilyen pálya. Ha valaki hasonló módon akart száguldozni, annak Kecskemétig vagy Sárvárig kellett mennie.

– Ez a pálya nem olyan lesz, amelyen a nagy versenymotorosok száguldoznak. Inkább a robogósoknak kedvez, de nekik is sok versenyük van, így itt tudnak majd készülni – mondja Péter.

A pályára saját motorral lehet rámenni, de a gokartosokat sem zárják ki a jóból. Ők is száguldhatnak majd a nem mindennapi ringen, a tervek szerint már az idei szezonban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.