EUR: 333,33 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Pécs

Motorosok és gokartosok paradicsoma épül

Különleges álmuk teljesül a pécsi motorosoknak: olyan épített versenypályát kapnak, amelyen nemcsak döntögetni, de gyakorolni is tudnak. Minden lesz itt, mint a Hungaroringen, csak kicsiben.

A pécsi ring  503 méter hosszú és öt méter széles körpálya, amelyen havonta változtatják majd a nyomvonalakat, így senkinek sem lesz unalmas a döntögetés.


– Több mint tíz éve üzemeltetünk gokartpályát Pécsen, most egy nagy álmunk válik valóra a versenypályával – meséli Vadász Péter, aki feleségével, Szolga Eszterrel kezdett bele a nem mindennapi vállalkozásba.

A nyomvonalakat versenymotorosok segítségével tervezte Péter Fotó: Gódi Attila

A megfelelő hely kiválasztása sem volt egyszerű, de a Tüskésréti út mellett találtak egy telket, ahol meg is kezdődtek a munkálatok.


– Már most hívnak minket, hogy gyakorolnának, edzenének a pályánkon, de egyelőre még csak a nyomvonalak kialakítása zajlik. Ugyanakkor látjuk, hogy megmozgatta a motorostársadalmat a pálya építése – mondja Péter.

Eddig Kecskemétig vagy Sárvárig kellett menni egy ilyen szintű pályáért, most már Pécsett is lesz (Fotó: Gódi Attila)

 

A pálya nyomvonalát Péter tervezte, aki elmondása szerint meg sem tudja számolni, hány kanyar van benne. Célja az volt, ami a motorosoknak is: élvezhető, szerethető és persze „jól motorozható” ring legyen.

Pécsen, sőt eddig a régióban sem épült ilyen pálya. Ha valaki hasonló módon akart száguldozni, annak Kecskemétig vagy Sárvárig kellett mennie.

– Ez a pálya nem olyan lesz, amelyen a nagy versenymotorosok száguldoznak. Inkább a robogósoknak kedvez, de nekik is sok versenyük van, így itt tudnak majd készülni – mondja Péter.

A pályára saját motorral lehet rámenni, de a gokartosokat sem zárják ki a jóból. Ők is száguldhatnak majd a nem mindennapi ringen, a tervek szerint már az idei szezonban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.