2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Szombathely

Mozart és Omega az Iseumi Szabadtéri Játékokon

Opera, rockszimfónia, zongora-előadás és az Experidance produkciója is helyet kapott az Iseumi Szabadtéri Játékok idei repertoárjában. Az előadások az eredeti helyszínen, a közel kétezer éves Isis-szentélyben csendülnek fel.

A 2000 éves Isis-szentélyben csendülnek fel a dallamok Fotó: CSG

Kocsár Balázs Liszt Ferenc-díjas karmester, a Magyar Állami Operaház nemrég megbízott új főzeneigazgatója dirigálja július 21-én Mozart Szöktetés a szerájból című operáját, melyet Hábetler András rendezésében láthat és hallhat a nagyérdemű. Két évvel ezelőtt hatalmas sikert aratott, ezért most újra fellép az Experidance, július 26-án az Omega-slágerekre épülő Gyöngyhajú lány című produkciót mutatja be. Rá két napra a legnagyobb rockslágerek csendülnek fel szimfonikus hangszerelésben. Augusztus 2-án Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Chopin- és Liszt-klasszikusokat ad elő.


Az előadások este kilenc órakor kezdőnek az Iseumban. A 830 fős lelátóra jegyek a szimfonikusok jegyirodájában válthatók.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.