2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Szombathely

Mozart és Omega az Iseumi Szabadtéri Játékokon

Opera, rockszimfónia, zongora-előadás és az Experidance produkciója is helyet kapott az Iseumi Szabadtéri Játékok idei repertoárjában. Az előadások az eredeti helyszínen, a közel kétezer éves Isis-szentélyben csendülnek fel.

A 2000 éves Isis-szentélyben csendülnek fel a dallamok Fotó: CSG

Kocsár Balázs Liszt Ferenc-díjas karmester, a Magyar Állami Operaház nemrég megbízott új főzeneigazgatója dirigálja július 21-én Mozart Szöktetés a szerájból című operáját, melyet Hábetler András rendezésében láthat és hallhat a nagyérdemű. Két évvel ezelőtt hatalmas sikert aratott, ezért most újra fellép az Experidance, július 26-án az Omega-slágerekre épülő Gyöngyhajú lány című produkciót mutatja be. Rá két napra a legnagyobb rockslágerek csendülnek fel szimfonikus hangszerelésben. Augusztus 2-án Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Chopin- és Liszt-klasszikusokat ad elő.


Az előadások este kilenc órakor kezdőnek az Iseumban. A 830 fős lelátóra jegyek a szimfonikusok jegyirodájában válthatók.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.