EUR: 332,08 Ft
CHF: 304,02 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Szekszárd

Műfüves kispályának örültek a gyerekek

Az Ovisport program keretében adtak át egy multifunkciós sportpályát a Kölcsey lakótelepen, a Szekszárdi 1. számú Óvoda Kindergarten udvarán.

A 12×6 méter alapterületű sportpálya kialakítása összesen 9,5 millió forintba került. Az önkormányzat biztosította a szükséges önerőt, vagyis 2,8 millió forintot, a fennmaradó összeget TAO-támogatásból fedezték, melyet az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány gyűjtött össze a Tarr Kft. és a Tolnagro Kft. segítségével.


Az itt létrehozott pálya az első, de nem az utolsó, hiszen a város minden oviban szeretne egy-egy ilyen pályát kiépíteni, sőt a programot nemcsak a többi óvodában folytatják, de az általános iskolákban is sportpályákat kívánnak létesíteni – mondta el Ács Rezső polgármester az átadón. A többfunkciós pálya nemcsak focizásra, de kosárlabdázásra, kézilabdázásra és minden más, testmozgással járó szabadidős tevékenységre alkalmas.

A gyerekek is kaptak egy-egy darabot a nemzetiszínű szalagból, amit korábban Tarr János (balról), dr. Kozmáné Tóth Tímea, Ács Rezső és Kárpáti Zoltán, a Szekszárdi UFC elnöke vágott át a pálya avatásakor

A lényeg, hogy már a legkisebbek is megszeressék a sportot, illetve magát a mozgást. Ha ezt sikerül megvalósítani, később felnőttként sem – teljesen mindegy melyik sportágban – mondanak le a mozgás öröméről. Dr. Kozmáné Tóth Tímea többszörös kézilabda-válogatott, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány alelnöke elmondta: egy rövid képzést tartottak az óvó néniknek a kézilabdáról, de a most átadott létesítményben röplabdázni, focizni is lehet.


Nagy örömmel vették birtokba az ovisok az új sportpályát
Fotók: Fazekas Zoltán

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány 2000-ben alakult azzal a céllal, hogy működésével támogatást nyújtson az óvodáskorú gyermekek mozgásához, képességeinek fejlesztéséhez, sportolásához és az utánpótlás-neveléshez. Az alapítvány támogatja, hogy a gyermekek a szabadidejüket a szabadban, aktív mozgással töltsék el. Ennek jelentős szerepe van az egészségmegőrzésben, valamint az egyértelműen a mozgáshiányból fakadó betegségek megelőzésében.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.