2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Szekszárd

Műfüves kispályának örültek a gyerekek

Az Ovisport program keretében adtak át egy multifunkciós sportpályát a Kölcsey lakótelepen, a Szekszárdi 1. számú Óvoda Kindergarten udvarán.

A 12×6 méter alapterületű sportpálya kialakítása összesen 9,5 millió forintba került. Az önkormányzat biztosította a szükséges önerőt, vagyis 2,8 millió forintot, a fennmaradó összeget TAO-támogatásból fedezték, melyet az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány gyűjtött össze a Tarr Kft. és a Tolnagro Kft. segítségével.


Az itt létrehozott pálya az első, de nem az utolsó, hiszen a város minden oviban szeretne egy-egy ilyen pályát kiépíteni, sőt a programot nemcsak a többi óvodában folytatják, de az általános iskolákban is sportpályákat kívánnak létesíteni – mondta el Ács Rezső polgármester az átadón. A többfunkciós pálya nemcsak focizásra, de kosárlabdázásra, kézilabdázásra és minden más, testmozgással járó szabadidős tevékenységre alkalmas.

A gyerekek is kaptak egy-egy darabot a nemzetiszínű szalagból, amit korábban Tarr János (balról), dr. Kozmáné Tóth Tímea, Ács Rezső és Kárpáti Zoltán, a Szekszárdi UFC elnöke vágott át a pálya avatásakor

A lényeg, hogy már a legkisebbek is megszeressék a sportot, illetve magát a mozgást. Ha ezt sikerül megvalósítani, később felnőttként sem – teljesen mindegy melyik sportágban – mondanak le a mozgás öröméről. Dr. Kozmáné Tóth Tímea többszörös kézilabda-válogatott, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány alelnöke elmondta: egy rövid képzést tartottak az óvó néniknek a kézilabdáról, de a most átadott létesítményben röplabdázni, focizni is lehet.


Nagy örömmel vették birtokba az ovisok az új sportpályát
Fotók: Fazekas Zoltán

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány 2000-ben alakult azzal a céllal, hogy működésével támogatást nyújtson az óvodáskorú gyermekek mozgásához, képességeinek fejlesztéséhez, sportolásához és az utánpótlás-neveléshez. Az alapítvány támogatja, hogy a gyermekek a szabadidejüket a szabadban, aktív mozgással töltsék el. Ennek jelentős szerepe van az egészségmegőrzésben, valamint az egyértelműen a mozgáshiányból fakadó betegségek megelőzésében.

Kapcsolódó Cikkek