EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,02 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Extra

Mundruczót akarja Will Smith

Will Smith rajong a munkáiért, Cannes-ba szinte hazajár, Bradley Cooperrel forgatja következő filmjét, Mihalik Enikő a kedvéért levetkőzött és azt is elárulta, hogy milyen szuperképességet választana magának – Mundruczó Kornél rendezővel beszélgettünk, aki sármosabb mint valaha, nemrég ugyanis 12 kilótól szabadult meg.

 Múlt héten mutatták be Mundruczó Kornél új filmjét, a Jupiter holdját. A moziban csoda történik, a főszereplő fiatal migráns ugyanis képes repülni. Ennek kapcsán kíváncsiak voltunk, hogy vajon a rendező milyen képességgel ruházná fel saját magát.


– Ha lehetne egy szuperképességem, akkor az az lenne, hogy ne féljek soha többé. És mennyire jó lenne, ha másoknak sem kellene. Tudom, hogy ez nem olyan feltűnő képesség, mint a repülés, de a kevésbé látványos dolgokban hiszek. Sokunkban van félelem, bennem például amiatt, hogy egyszer nem csinálhatom azt, amit szeretnék. Félek a szabadságom elvesztésétől. Most olyan kiváltságos helyzetben vagyok, hogy lényegében kompromisszumok nélkül tudok alkotni és már attól boldog lennék, ha ez így maradna. A Jupiter holdja nagyon közel van ahhoz, amit megálmodtam, ebben sincs kompromisszum és remélem ezt mindenkinek érzékeli és tetszeni fog. Egyre kevésbé érdekel a kritika, hisz egyre inkább tudom, hogy mi lesz a reakció. Az aznap megírt kritikák foglalkoztatnak a legkevésbé, mert ezek a filmek nem így “dolgoznak”, megmaradnak benned és akár napokkal-hetekkel később képesek felszínre törni. Azt hiszem ez a mozi annak való, aki szereti a csodát. Sokkal többször találkozunk csodával, mint azt gondolnánk, az ember nagy fordulópontjai előtt mindig bekövetkezik. Nálam ez a Fehér Isten című filmem után volt. Nem akartam már magyar filmet csinálni, mert úgy éreztem, hogy ezzel a mozival elértem amit lehetett, a szakmai csúcsot. De aztán ez változott bennem, éreztem, hogy nekem ezt a repülő fiút is meg kell csinálnom! Gyerekkorom egyik kedvenc regénye Beljajev Repülő ember című könyve volt, ami egy kisfiúról szól, aki a repülés képességével rendelkezik. Milyen csodálatos dolog egy nem emberi képességgel rendelkező lény, micsoda kontrasztot és feszültséget teremt maga körül… – mondta Mundruczó, akinek a szupermodellt, Mihalik Enikőt is sikerült rávennie, hogy szerepeljen a filmben. A szexi híresség bikiniben mutatja meg testét és formás domborulatain hosszan elidőzik a kamera.

Cannes, 2017. május 19.
Mundruczó Kornél rendező a Jupiter holdja című filmje bemutatójának alkalmából tartott fotózáson a 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. május 19-én. Az alkotás szerepel a május 28-ig tartó filmes seregszemle versenyprogramjában. (MTI/EPA/Ian Langsdon)

– Ő az én kedvenc modellem! Azt is mondhatom, hogy valamennyire összebarátkoztunk. És vele kapcsolatban aztán semmilyen sztereotípiának nincs helye. Nem egy kilúgozott agyú modell, aki kokainágyon fekszik. Nagyon okos nő, akivel csinál valamit a kamera és ezt a mi felvételünknél is lehetett érezni. Elképesztő kisugárzása van – magyarázta a rendező, aki lassan úgy jár Cannes-i Filmfesztiválra mintha hazajárna. Eddig öt játék- és két rövidfilmmel volt kint. Ebben az évben pedig a Jupiter holdját  is beválasztották a filmfesztivál versenyprogramjába, esélyes volt az Arany Pálma-díjra is. Az egyik zsűritag, Will Smith teljesen odavolt a moziért. 


– Jó érzés minden filmmel ott lenni Cannes-ban, úgy is fogalmazhatnék, hogy jó ehhez a klubhoz tartozni. Ha Cannes-ban voltál, akkor valahogy másképp is beszélnek veled. Nagyon jól esett, hogy az Oldboy rendezője, Park Chan-wook szerette a filmet, de egyéb zsűtitagok is gratuláltak. Will Smith pedig rajongója a Jupiter holdjának és most is azt mondta nekem, hogy bármikor kontaktáljunk, dolgozzunk együtt. Ezt persze nem kell nagyon komolyan venni, de az biztos, hogy imádta a Jupiter holdját. Úgy fogalmazott, hogy a fene egye meg a demokráciát, mert ezért nem kapott elismerést a film, valószínűleg szavazás volt erről – tette hozzá Mundruczó, aki Bradley

Bradley Cooper /Fotó: Profimedia, Buzzfoto

Cooperrel forgatja következő nagy filmjét, a Deepert. Ezzel megvetheti a lábát Hollywoodban és született már olyan cikk is, hogy ez a szerep hozzásegítheti a Másnaposok sztárját az első Oscárjához is.  A történet szerint egy bukott űrhajós arra vállalkozik, hogy egy koporsó méretű, egyszemélyes tengeralattjáróban lemerül a Föld legmélyebb pontjára. Ez bármelyik színésznek óriási kihívás és elsőre nem is Cooper tűnik a legjobb választásnak, de Mundruczó a lelkesedésével minket is meggyőzött. Ő szerette volna, ha Cooper kapja a főszerepet.

– Nagyon akartam, mert borzasztóan jó színésznek tartom. Lenyűgözött az Amerikai mesterlövészben és a Túl a fenyvesen című filmben. Nagyon jófej ember egyébként és a párja, Irina Shayk is. Többször voltam náluk. Cooperrel nem járnak testőrök, nem viszi páncélozott autó és nem csinál abból ügyet, hogy híres. A Fehér Isten nagy rajongója és az ismerőseitől, barátaitól akár Jennifer Lawrencetől vagy Ryan Goslingtól is nagyon jókat hallott Budapestről. A film női főszereplője pedig még nem biztos, de nagyon érdekel Michelle Williams és Charlize Theron – magyarázta a rendező, aki sokat változott az elmúlt hónapokban, 12 kilót fogyott.

– A Jupiter holdja alatt nagyon meghíztam és azóta nagyon tudatos próbálok lenni. A feleségemről kiderült, hogy gluténallergiás és egyszerűbb, ha én is így étkezem. A konyhában demokrácia legyen! Az elmúlt félév egyébként nagyon rázós volt, keveset voltam itthon. Ezért minden erőmmel azon vagyok, hogy a Bradley Cooperrel készülő film Budapesten forogjon majd és ne Új-Zélandon. Szeretek itthon lenni, szeretem ezt a várost, itt laknak a barátaim és ami a legfontosabb, itt vannak a gyerekeim, a 12 éves Miska és a 10 éves Vicuska és a másfél éves Eliz is. Szükségük van rám!

Kapcsolódó Cikkek

  • Bombázókkal startolt a Balatoni Nyár

    Bombázókkal startolt a Balatoni Nyár

    Ahogyan arról tegnap beszámoltunk újraindult a Duna Tv ikonikus műsora, a Balatoni Nyár. A kilencedik évadba lépő magazin műsor nem bízott semmit a véletlenre, bombázókkal indították az új szezont.

  • Geszler Dorottya: Napelemmel működöm

    Geszler Dorottya: Napelemmel működöm

    Geszler Dorottya néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a műsorvezetést hátrahagyva új életet kezd. Jógaoktató lett, amihez egy egészen más lelkület kell, mint a tévézéshez, de döntését egy percig sem bánta meg, sőt ebben találta meg csak igazán önmagát.