2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb VI.kerület

Musical lett a Beatricéből

A Beatrice a hetvenes-nyolcvanas évek fordulójának meghatározó magyar együttese volt, amely a mai napig képes felkelteni a rajongók érdeklődését. Az Újszínházban ősztől musical látható a bandáról.

A Beatrice muzsikáját hallhattuk már színházi előadásban: a Hamlet című rockoperában, amelyet Nagy Feró és csapata állított színpadra a nyolcvanas évek közepén az Egyetemi Színpadon. Az Új Színház alkotóközösségének most az jutott eszébe, hogy magáról a zenekarról készítsen zenés darabot.


A Beatrice már a spájzban van. Nem, a próbateremben
( Fotó: Sáfár Tibor)

– A jó dal mindenkihez szól, ahogyan a Beatrice nótái is. Reméljük, hogy a fiatalok az előadást nézve felfedezik, a korábbi generációk pedig felidézik „azokat a boldog szép napokat” – fogalmazott Dörner György direktor.

A Nagy Ferót alakító Kurkó József alig várja a próbák kezdetét
( Fotó: Sáfár Tibor)

Bozsogi János rendező elárulta, 35 éves ismeretség fűzi Nagy Feróhoz, ez segít abban, hogy hitelesen ábrázolja életét és munkásságát. Kurkó József, a Nagy Ferót alakító színész elmondta: nem lesz könnyű dolga.

– Élő személyt alakítani soha nem könnyű, ráadásul Feró is szerepel a darabban, úgyhogy állandóan kontroll alatt leszek. De alig várom, hogy kezdjük a próbákat, nagy megtiszteltetés ez számomra – mondta.

Három sztár a Zserbótangóban: Bordán Irén, Tordai Teri, Esztergályos Cecília
( Fotó: Sáfár Tibor)

A musical mellett a terézvárosi teátrum más érdekességekkel is készül a következő évadra. Jelentős érdeklődésre tarthat számot a Kulcsár Lajos Zserbótangó című darabjából készült előadás, amelyben együtt láthatjuk Tordai Terit, Bordán Irént és Esztergályos Cecíliát.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.