2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Kecskemét

Muzsikált a Nyíri-erdő

Nemcsak a méhek döngicsélése töltötte meg a Nyíri-erdőt a Muzsikál az erdő rendezvényen, hanem kellemes hangszeres muzsika dallamai is. Az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei és pedagógusai is játszottak mese- és filmzenéket kicsiknek, nagyoknak és az erdő lakosainak.

A Muzsikál az erdő országos programsorozat fő célja a környezettudatos életmód népszerűsítése. Ebbe nagyon sok minden beletartozik: a fenntartható fejlődésre nevelés, a művészetek, a komolyzene, az egészséges életmód népszerűsítése és az erdő védelme. Mindez a helyi a helyi közösségek, szervezetek (önkormányzatok, erdészetek, civil szervezetek, művészek) összefogásával, az erdő és a zene összefonódásával valósul meg.


A Tőserdőt is megtöltötte a muzsikaszó

Kecskeméten a Nyíri-erdő, a kecskeméti arborétum és a Hetényegyházán található gyönyörű erdő is bekapcsolódott a sorozatba. Kézművesek kínálták portékáikat az árnyas fák alatt, ínycsiklandó falatok csábították az éhes vendégeket, miközben a lombok lágy susogásán átszüremlett a zene. Muzsikáltak az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei, a Corpus Harsonakvartett (a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiatal növendékeinek együttese), a Csörömpölők együttes, az előadásba a Cimbaliband is bekapcsolódott. Bábszínházi előadás is volt, és a közönség láthatta a Muzsikál az erdő című fotópályázat eredményét.

Kapcsolódó Cikkek