EUR: 335,09 Ft
CHF: 308,08 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Kecskemét

Muzsikált a Nyíri-erdő

Nemcsak a méhek döngicsélése töltötte meg a Nyíri-erdőt a Muzsikál az erdő rendezvényen, hanem kellemes hangszeres muzsika dallamai is. Az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei és pedagógusai is játszottak mese- és filmzenéket kicsiknek, nagyoknak és az erdő lakosainak.

A Muzsikál az erdő országos programsorozat fő célja a környezettudatos életmód népszerűsítése. Ebbe nagyon sok minden beletartozik: a fenntartható fejlődésre nevelés, a művészetek, a komolyzene, az egészséges életmód népszerűsítése és az erdő védelme. Mindez a helyi a helyi közösségek, szervezetek (önkormányzatok, erdészetek, civil szervezetek, művészek) összefogásával, az erdő és a zene összefonódásával valósul meg.


A Tőserdőt is megtöltötte a muzsikaszó

Kecskeméten a Nyíri-erdő, a kecskeméti arborétum és a Hetényegyházán található gyönyörű erdő is bekapcsolódott a sorozatba. Kézművesek kínálták portékáikat az árnyas fák alatt, ínycsiklandó falatok csábították az éhes vendégeket, miközben a lombok lágy susogásán átszüremlett a zene. Muzsikáltak az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei, a Corpus Harsonakvartett (a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiatal növendékeinek együttese), a Csörömpölők együttes, az előadásba a Cimbaliband is bekapcsolódott. Bábszínházi előadás is volt, és a közönség láthatta a Muzsikál az erdő című fotópályázat eredményét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.