2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb XVIII.kerület XIX.kerület

Nagy visszatérő a kispadon

Játékosként, kapus- és másodedzőként is segítette már a PLER-Budapestet Perger Zsolt. „Peró” nagy fába vágta a fejszéjét, élete első vezetőedzői megbízatásakor vissza kellene juttatni az élvonaltól 2015-ben búcsúzó lőrincieket az élvonalba.

– Nagyon nehéz szezon áll előttünk. A feljutás lebeg a szemünk előtt, ami nem lesz könnyű – mondta lapunknak nagy sóhaj után Perger Zsolt, a PLER-Budapest frissen kinevezett vezetőedzője, aki korábban kapusedzőként dolgozott már a klubnál, de ez lesz az első munkája vezetőedzőként. – Szeretnénk egyben tartani a meglévő keretet, úgy tűnik, a meghatározó játékosok közül talán csak Tóth Patrik távozik. Viszont már vannak biztos érkezők, Szegedről jön a fiatal szélső, Patyi Zoltán, valamint Nagy Szabolcs Tatabányáról, és több játékossal előrehaladott tárgyalásokat folytat a klub.


Volt, idő, mikor ő állt a lőrinci kapuban

Zsolt elmondása szerint ez lesz edzői karrierjének legnagyobb kihívása.

– Már tavaly is megkerestek a PLER-től, de még élő szerződésem volt Csurgón, és jól is jött a plusz egy év tapasztalat az ottani ifjúsági csapat edzőjeként. Sokat számított a döntés meghozatalakor, hogy ikreim születtek, és mivel minden a fővároshoz köti a családunkat, a páromnak is nagy segítség, hogy a rokonok nem 250 kilométerre vannak, hanem a közelben. Úgyhogy visszaköltözünk Kispestre, ahol a csurgói kitérő előtt is laktunk.


Később ő adott tanácsot a kapusoknak

A tréner úgy véli, a rutinosabb, NB I-et is megjárt játékosokkal kiegészülve a fiatal lőrinci gárdának ki kell harcolnia az élvonalbeli tagságot.

– A PLER-nek a legjobbak között van a helye. Nagyon motiváltak a játékosok, és a vágy, hogy feljussanak, lesz az egyik mozgatórugója a következő szezonbeli munkának.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek