2019. július 19., péntek
Emília

Sport

Nagy visszatérők a vízilabdázóknál

A női vízilabda-válogatott után a férfiaknál is kiderült, kik készülhetnek a FINA 2017 Világbajnokságra. Märcz Tamás szövetségi kapitány keretében öt-öt szolnoki, egri és OSC-s, valamint egy-egy Honvéd-, Szeged- és BVSC-pólós kezdi meg a világbajnoki felkészülést.

A névsorban négy olyan pólós található, aki Märcz Tamás eddigi keretedzésein nem volt ott – közülük Varga Dénessel és Hárai Balázzsal a szakvezető korábban megbeszélte, hogy bár a feszített tempó miatt kicsit több pihenőre van szükségük, természetesen vállalják a vb-felkészülést. Mellettük az egyik újonc a kapus  Bisztritsányi Dávid, akiről Märcz Tamás elmondta, hogy ugyan egyik összetartásra sem hívta meg, de figyelemmel kísérte a munkáját.


A válogatott kerete
Kapusok: Bisztritsányi Dávid (OSC), Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

Az egyik legnagyobb visszatérő a világbajnok Gór-Nagy Miklós.
– Annak ellenére, hogy nem kapott szerepet a válogatottban, rajta tartottam a szemem, hiszen mégiscsak az egyik legjobb védő a mezőnyben. A szezonban kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, újra azt a Gór-Nagy Miklóst láthattuk a vízben, aki nemcsak hátul megbízható, hanem a támadásoknál is lehet rá számítani.
Mint megtudtuk, az edzői stábhoz csatlakozott Zala György is, aki a nyári felkészülésen erőnléti edzőként irányítja majd a tornatermi munkát. Ő szintén visszatérő, hiszen a Kemény-időszakban is a nemzeti csapatnál dolgozott.
– Nem mellesleg három és fél évet dolgoztam vele a BVSC-ben, kölcsönös közöttünk a bizalom, jó az együttműködés, garantáltan jó lesz az erőnléti felkészítés – tette hozzá Märcz Tamás.

Vannak játékosok, akik óriási sikerélménnyel a hátuk mögött csatlakoztak a csapathoz, hiszen a Szolnok megnyerte a Bajnokok Ligáját, míg az Eger negyedik lett ugyanebben a sorozatban.
– A klubok és a válogatott sikerei kölcsönhatásban kell hogy működjenek, a Duna Arénában tapasztalt hangulat pedig kiváló előszele a margitszigeti világbajnokságnak. Természetesen boldog voltam, hogy sok jó egyéni teljesítményt láttam a mieinktől, miközben azt is néztem, milyen nemzetközi trendek alakultak ki.
A csapat a héten a szlovákiai Somorján kezdte meg a vb-felkészülést. A somorjai napok után Budapesten, majd Madridban készül a társaság, a június 19-i héten Görögországban a hazaiak mellett Spanyolország, Montenegró és Kanada ellen szerepel a hagyományos Samartzidis Kupán, majd egy újabb budapesti hét után a szerbekkel játszik Kecskeméten, s következhet a BENU Kupa Románia, Németország és Kanada ellen. Július 17-én Ausztrália ellen már vb-csoportmeccsen ugrik vízbe a társaság, két nap múlva pedig Olaszország, újabb két napra rá Franciaország lesz a rivális.


Kapcsolódó Cikkek

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.

 • Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  A magyar csapat a 12. helyen bejutott a döntőbe a szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon. A 15 együttest felvonultató kvalifikációban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,4000 pontot kapott a gyakorlatára.