EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Belföld

Nagyapja próbálta megmenteni az emésztőgödörbe fulladt kisfiút

Emésztőgödörbe fulladt egy 17 hónapos kisfiú a Békés megyei Vésztőn. A kis Rikárdót nagyapja húzta ki a vízből. A mentőkkel együtt egy órán keresztül küzdött az életéért, hiába. A rendőrség nyomoz az ügyben.

Vésztőn, a József Attila utcában mindenki a kis Rikárdó tragédiájáról beszél. Szülei alig egy hónapja örömmel költöztek új otthonukba, most viszont gyász ül a házon, mert temetésre készülnek.


– Sohasem bocsátom meg a szomszédomnak, ami a kisfiammal történt – mondta sírva Jolán, a 17 éves anyuka. – Rikárdót csupán egy pillanatra hagytam magára az udvaron, amíg a konyhában sodortam magamnak egy cigarettát. Mikor kifordultam az ajtón, a gyerek eltűnt – tette hozzá.

Az anya jajveszékelésére összeszaladtak a rokonok. Volt, aki biciklire pattant, más a határba indult, hogy sötétedés előtt megtalálják a másfél éves kisfiút. Végül János, a nagypapa bukkant rá, a telekhatáron, a szomszéd emésztőgödrében.


– A kisunokám ujjai látszottak ki csak a fekete vízből. Kihúztam, majd próbáltam újraéleszteni. A mentőkkel egy órán keresztül küzdöttünk az életéért, de nem sikerült megmenteni. Hiába kértük a szomszédot, hogy kerítse körbe a gödröt. Az előző lakók is tíz évig könyörögtek neki, de semmit sem tett. Már rég megcsináltam volna én azt a kerítést, lefedtem volna azt az átkozott emésztőt, de a szomszédok szóba sem álltak velem. Még akkor sem jöttek oda hozzánk segíteni, amikor az unokám életéért küzdöttünk. Azóta se kértek bocsánatot, még részvétet sem nyilvánítottak – sírta el magát a nagypapa.


Rikárdó szülei a tragédia óta szemhunyásnyit nem aludtak. A gödör most is színültig van szennyvízzel, hézagosan fedi néhány gerenda és hullámpala. A szomszédot mi is kerestük, de nem nyitottak ajtót. Hogy ki és miből épít kerítést az emésztőgödör köré, továbbra is kérdés. A gyászoló anyuka pocakja gömbölyödik, késő őszre várja a kisbabáját. Mint mondja, nincs pénzük a temetésre, de a rokonok megígérték, hogy összefognak, és méltó módon elbúcsúztatják a kis Rikárdót.

A rendőrség tehát gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz.

Kapcsolódó Cikkek